Laivapuutarhuri

SP_Matkayrtit

Laiva on lastattu… yrteillä! Kassi on pakattu, ja havaintomateriaali pääsee seilaamaan kanssani kohti Tukholmaa

Huomenissa on aika siirtyä keväisille laineille, kun pakkaan yrtit matkaan ja lähden pitämään puutarhaluentoa laivalle. Viking Amorella lähtee risteilylle Turusta Tukholmaan aamulla, ja se tietää heräämistä kukonlaulun aikaan, jotta ollaan ajoissa satamassa Turussa. Laiva irtoaa satamasta aamulla ennen yhdeksää, ja kevätpuutarha sekä yrtit ovat aiheina klo 11.15. Toivotaan aurinkoista ja tyyntä meripäivää!

Kuvissa muistoja viime vuoden Tukholman puutarhamessuilta

Kuvissa muistoja viime vuoden Tukholman puutarhamessuilta

Maaliskuusta on enää rippeet jäljellä, ja kohta alkaa varsinainen puutarha-aika. Helsingin Kevätmessut ovat vuorossa 7.-10.4., ja sieltä minut löytää Viherpiha-lehden osastolta yrttien kimpusta. Aurinko ja ajatus puutarhamessuista saavat mielen keväiseksi, uusi kausi käynnistyy taas, täynnä lupauksia.

SP_Nordiska15_4

SP_Nordiska15_1

Kaikki alan ihmiset eivät puutarhamessuista tykkää, ja kyllähän messupäivä voi raskaskin olla. Mutta kaikki ne aiheesta innostuneet harrastajat, uudet kasvit ja tuotteet, vanhojen tuttujen kohtaaminen ja rupattelu uusista trendeistä on vain jotenkin niin elähdyttävää! Jään jatkuvasti suustani kiinni johonkin, mutta mikäs sen hauskempaa. Ihmisten jutut ja tarinat, puutarhaongelmat ja ilahduttavat onnistumiset ovat kiinnostavia. Ja kun kohtaan jonkun, joka kertoo, että edellisvuotena antamastani neuvosta on ollut hänelle iloa ja hyötyä, elämä totisesti hymyilee!

SP_Nordiska15_5

Joten merkitkäähän kalenteriin kevään messut ja tulkaa morjenstamaan. Ja vielä muistutan, että ihanien kasviaiheisten pelikorttien arvontaan ehtii osallistua niin tuossa alempana kuin Facebookissakin.

SP_Nordiska15_3

Kommentit
 1. 1

  voikukka sanoo

  Toivottavasti meri on suosiollinen matkustavaisille. Iloista reissua!

  Hyvistä puutarhavinkeistä… olen jostain kirjastasi bongannut foliopaperivinkin taimikasvatukseen. Toimii – kiitos!

  • 1.1

   sonja sanoo

   Niin toimiikin, taimet kasvavat suoraan, kun saavat valoa joka puolelta. Ja kirjahan oli Satoa saunan takaa. 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *