Kuumat terveiset!

sp_thaimaa1

Kuva-arvoitus: etsi kuvasta kissa.

Tarkkanäköinen lukija on facebookin puolelta saattanut huomata, että ulkomailla on piipahdettu. Tarkemmin sanottuna lämpimässä, joskin hieman sateisessa Thaimaassa. Mutta sade takaa vihreyden, ja ihanaa puutarhaterapiaa tällainen matka onkin näin harmaan alkutalven keskellä.

sp_thaimaa5

Markkinoilla myydään kaikkea mustekaloista bermudashortseihin.

Hyötykasvi-intoilijana piti tietysti koluta monet ruokatorit, maistella kaikkea mahdollista ja ihmetellä vihanneksia. Totuuden nimessä on sanottava, että ihan kaikkea en syönyt: toukat, heinäsirkat ja muut ryömivät saivat jäädä kojuihin. Tarpeeksi eksoottista riitti katsottavaksi ja syötäväksi muutenkin.

sp_thaimaa7

Myyntipöydillä oli hillitön määrä erilaisia munakoisoja, pieniä ja suuria, erimuotoisia ja -värisiä. Itämaisia vihanneksia, mm. sikäläisiä kaalikasveja olen kasvattanut omassakin puutarhassa, joten monet näyttivät kovin tutuilta. Tomaatteja oli hyvin vähän, ne eivät näin lämpimästä ilmanalasta pidä, mutta muita, meille oudompia pötkylöitä ja pallukoita oli pöydillä paljon.

sp_thaimaa8

Ja hedelmät sitten! Jakkihedelmiä, longaaneja, pitaijoja eli dragon fruiteja ja paljon sellaisia, joille en nimeä tiedä. Ehdoton lempparini kuuman päivän viilentäjänä oli makea ja raikas mangoshake, siis jäämurskaa ja tuoretta mangoa blenderissä pyöräytettynä. Pehtoori valitsi yleensä helteessä juotavaksi tuoreen kookoksen. Veitsellä kuori auki ja pilli sisään, puhdasta mehua luonnon omassa pakkauksessa.

sp_thaimaa6

sp_thaimaa9

Longaani

Orkideat viihtyvät hyvin Thaimaan trooppisissa olosuhteissa, mutta niiden tuonti Suomeen on kiellettyä. Erilaiset kauniit ja eksoottiset kukat hehkuivat päiväkävelyreitin varrella.

sp_thaimaa10

Tuolla päin maailmaa joulu ei ole niin iso juttu kuin meillä, eikä sitä siellä vielä hehkutettu lainkaan. Kotiin palatessa jouluvalot ja tonttulaulut tuntuivat siis vähän hassuilta, mutta uskottava se on: joulu lähestyy. Tämä viikonloppuna vietetään jo toista adventtia, joten rauhallista ja hyvää pyhää!

sp_1adventti

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *