Hyasintin tuoksua tupaan

sp_hyasintti

Meillä kotona joulun toi aina sininen hyasintti. Äidin mielestä se tuoksui erilaiselta kuin vaaleanpunainen tai valkoinen, ja hän halusi aina tuomisiksi nimenomaan sinisiä. Sininen hyasintti siis pitää olla minullakin pöydällä, muuten ei joulua tule.

Yritän aina muistaa siirtää kukat viileään yöksi, että ne kestäisivät pitempään. Silloin ne myös pysyvät matalampina, eikä tarvitse värkkäillä puukeppejä venyvien varsien tueksi.

sp_hyasintti2

Joulutähtiä emme juurikaan ole harrastaneet, kun talossa on aina ollut kissoja. Joulutähtihän on myrkyllinen, ja vaikka kissat eivät niistä koskaan ole olleet kiinnostuneita, varma on aina varmaa. Jotkut ovat hyasintin tuoksulle yliherkkiä, onneksi meillä ei ole sitä ongelmaa. Mitä enemmän sinisiä hyasintteja, sitä parempi!

Muista joulukoristeluistamme kirjoitin enemmän viime vuonna joulun alla. Aina samanlaista, jonkun mielestä varmasti tylsää, mutta minusta jouluun kuuluvat traditiot.

Kommentit
  1. 1

    voikukka sanoo

    Minulla on myös aina samat joulukoristeet. Mielellään myös aina samoilla paikoilla. Pieniä perinteitä pitää olla :). Perinteisiin kuuluisi myös hyasintti ja erityisesti sen tuoksu, joka tuo mieleen lapsuuden joulut. Harmittavasti olen yliherkkä tuoksulle, joten sitä perinnettä en ole voinut jatkaa. Onneksi on paljon muita ihania joulukukkia.

    Oikein hyvää, lämmintä, tunnelmallista ja maistuvaista joulua sinulle ja pehtoorille :)!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *