Annalan syystorilla hehkui yltäkylläinen sato

sp_annalan-syystori1

Hyötykasviyhdistyksen perinteinen syystori Helsingissä Annalan kartanon mailla on aina hieno kokemus. Suosittu syystori pystytetään parhaaseen sadonkorjuuaikaan, ja pöydät notkuvat tuoreita ja säilöttyjä kasviksia, taimia, käsitöitä ja kransseja.

sp_annalan-syystori10

sp_annalan-syystori9

Syystorin aika oli tänä vuonna tänään lauantaina. Tapahtuman alkaessa klo 13 maissa taivas oli tukevasti pilvessä, mutta iltapäivän kuluessa sää jo selkeni huomattavasti, ja syystorin runsaisiin antimiin saattoi tutustua suorastaan kesäisessä auringonpaisteessa.

Göran Rautell toi jälleen itse kasvattamiaan, muhkeita valkosipuleita Karkkilasta. Ja letit menevät aina kuin kuumille kiville!

sp_annalan-syystori14

Tällaisia toreja saisi olla meillä huomattavasti enemmän. Ainakin Helsingissä torien kojuilta saa lähinnä samojen tukkujen vihanneksia ja hedelmiä, ja tarjonta ei juuri poikkea markettien vihannesosastojen valikoimista. Muista isommista kaupungeista Euroopassa ja Amerikassa löytyy lähes poikkeuksetta ns. Farmers Market, pienten tuottajien tori. Niiltä löytyy mm. erikoisempia vihanneksia ja tuoretavaraa luomuna, artesaanien käsitöitä ja monenlaista mielenkiintoista säilykettä.

sp_annalan-syystori3

sp_annalan-syystori8

sp_annalan-syystori6

sp_annalan-syystori4

Kauppahalleista, varsinkin Hakaniemen hallista Helsingissä saattaa löytää vielä pienempienkin kasvattajien tuotteita. Ja Suomen kaupunkien muilla toreilla, esim. Turussa ja Tampereella on ollut tarjolla huomattavasti kiinnostavampaa valikoimaa kuin Helsingin Kauppatorilla, jossa vihannespuolta on kyllä paljon – mutta lähes joka pöydällä samaa bulkkitavaraa.

sp_annalan-syystori13

sp_annalan-syystori11

sp_annalan-syystori12

Annalan orangeriassa kasvatetaan pelargoneja, lajikkeita on vaikka kuinka. Silti jotakin lajikkeita vielä kaipailtiin, ja siksi vein mennessäni pari pistokasta omasta ’Mrs Pollockistani’.

Olipa taas ilahduttava iltapäivä Annalassa!

Olipa taas ilahduttava iltapäivä Annalassa!

sp_annalan-syystori2

 

Kommentit
 1. 1

  voikukka sanoo

  Voi tuolla olisi ollut kiva päästä käymään. Toivotaan, että tämäntyyppinen markkinameininki lisääntyy. Viimeisen kuvan herkkukori on varsinainen herkku 🙂

  • 1.1

   sonja sanoo

   Annalassa järjestetään myös toukokuussa ihan huikean suosion saanut taimitori. Näitä sadonkorjuutoreja saisi kyllä olla enemmän, ne ovat niin sympaattisia. Tunnelma on mutkaton, antimet itse kasvatettuja tai tehtyjä ja kahvilan leivonnaiset kotona leivottuja. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *