Vaahteran kukka – syötävä ja suloinen

Viime keväänä luin Vihernokan blogista, että hän laittaa vaahterankukkia salaattiin. Mutustelin kukkia itsekin eivätkä ne maistuneet ollenkaan hullummilta! Maku on mieto ja makeahko, kuten Vihernokka kuvailee, täällä: http://blogit.viherpiha.fi/vihernokka/puiden-satoa-osa-23-vaahteran-kukat/

Asia tuli uudelleen mieleen, kun hyödin vaahteran oksia kukkaan. Kaupunki on nimittäin metsuroinut urakalla lähiseudulla, joten nappasin kävelyreitin varrelta muutaman oksan.

Nyt sato olisi sitten korjattavissa! Herkullista – eikö totta?

IMG_8520

Totta puhuen olen maistanut vain muutaman yksittäisen kukan. Oksat ovat niin siroja ja herkkiä, joten haluan nauttia niiden kauneudesta.

IMG_8505BL

Muutaman kukan raatsin kuitenkin ripotella salaattiin, kun laitan kyläilemään tulevalle äidilleni ruokaa. Lapsuuskotini pihassa kasvaa valtava vaahtera, joka muuttui keväällä pöriseväksi kukkapalloksi. Silloin kukkien syöminen ei tullut mieleenkään, mutta viikonloppuna syömme äidin kanssa keltaisia kukkia.

Hyötämisessä on lisäksi se hyvä puoli, että nyt on hyvin aikaa tarkkailla kukintoja lähemmin. Tummat silmusuomut ovat suloiset! Talvea varten tarvitaan jotakin lämmintä ja pörheää.

IMG_8536

Kukkaoksien sato antaa esimakua tulevasta! Kun pihavaahtera kukkii, silloin kukkia riittää usempaankiin salaattiin!

Kommentit
  1. 1

    sanoo

    Eipä ole tullut mieleen, että tuollaisella kauneudella voisi herkutella. Täytyypä maistaa, mutta kovin paljoa ei raaski 🙂

  2. 2

    Rouva Ryytimaa sanoo

    Hei Ruusunmekko! Eipä tullut itsellenikään aiemmin mieleen! Kun puut kukkivat, niin sitten raatsii! Itsekään en henno leikata puusta oksia. Ei ole hyväksi puulle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *