Tuoksuherne tekee sen taas!

Itse kasvatetut tuoksuherneen taimet ovat  surkeita – aika lailla yhtä onnettomia kuin muinakin vuosina.  Siitä huolimatta, että olen kiikuttanut taimia päivisin ulos ja yöksi sisälle. Olen myös kylvänyt siemeniä yksitellen kennoihin ja ryppäinä ruukkuihin sekä vaihdellut esikasvatusajan pituutta. Taimikasvatuksen lopputulos on aina sama: lankamaisen hauraita taimia.

Hauraus ja hentous ovat kuitenkin vain osa totuutta. Niin surkeaa hajuherneen tainta ei olekaan, että se kannattaisi jättää istuttamatta. Köynneliäs hernekasvi nimittäin versoo uskomattoman terhakkaasti tyvestä. Merkit ovat jo näkyvissä, kuten kuvasta näkyy. Aion vahdata taimien tyveä joka päivä!

lat3

Tuoksuherneen taimet myydään yleensä värisekoituksina. Viime vuotisten ostotaimien joukossa oli tämä vadelman punainen lajike.

lat1

Itse kasvatin muun muassa valkoista lajiketta, jonka istutin heliotroopin seuraksi. Tähän kasvustoon lykkäsin nenäni monta kertaa päivässä!

lat2

Tänä vuonna olen päättänyt toimia toisin yhdessä asiassa.  Aion nimittäin luottaa omien taimien elinvoimaan enkä osta varmuuden vuoksi lisää taimia. Tosin vielä ehtii taimiostoksille… Mutta jos tuoksuherneiden määrä lisääntyy, se johtuu silkasta ihastuksesta hurmaavaan kasviin. Tuoksuherneitä ei voi olla liikaa!

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *