Tulppaani venähtää ja rötköttää. Se on ihanaa.

Leikkotulppaani venähtää maljakossa laittoipa kukat syvään tai matalaan veteen.

Tulppaani imee vettä ainoastaan leikatulla imupinnalla, joten veden määrä ei vaikuta kukan veden ottoon. Tai voi vaikuttaa. Jos vettä on niukasti ja tulppaaneja runsaasti, kukat voivat näivettyä veden puutteessa.

tul1

Koska varren venymiselle ei voi mitään, nautin kukan eri vaiheista ja kukkien suloisesta keinahtelusta. Etenkin kerrannaiset lajikkeet ovat painavia.

tulpp3

Vain osa tulppaanilajikkeista ehtii kukkaan tammikuussa. Mitä pitemmälle kevät etenee, sitä monimuotoisempi lajikkeisto tulee tarjolle. Onneksi! Sitä on hauska seurata ja odottaa. Ihan sama juttu kuin puutarhassa.

Ripsureunaiset ja muut erikoiset tulppaanit ovat kalliita. Kun tiedustelin syytä, kauppapuutarhan omistaja kertoi niiden  sipulit olevan tyyriitä. Saman ilmiön huomaa syksyllä, kun ostaa sipuleita puutarhaan. Erikoiset lajikkeet maksavat maltaita, peruslajikkeita myydään edullisesti isoissa pusseissa. Molemmille on paikkansa!

tulp2

Kun kukkia on vain muutama, kiinnitän huomiota yksityiskohtiin, kuten ripsureunaisen kukan sarviin. Millainen on suosikkikimppusi? Omassa suosikissani jokainen kukka on erilainen!

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *