Täydellinen Tähtisilmä

Postilaatikolla kipaisu kestää nyt paljon tavallista kauemmin. Laatikon lähellä kukkii nimittäin ’Tähtisilmä’-loistojasmike. Kukkii-sana ei tee oikeutta pensaalle, joka on täynnä tuoksuvia, valkoisia kukkia. Tänä vuonna kukinta on erityisen runsasta.

’Tähtisilmä’ on kestävävin jasmiini tai jasmike, sillä se menestyy V-vyöhykkeellä  saakka. Omakin pensas on säästynyt vaurioilta tyystin. Mietin sopivaa paikkaa myös ’Tuomas’-hovijasmikkeelle, joka on FinE kasvi ’Tähtisilmän’ tapaan. Se kasvaa jopa viisimetriseksi. Tähtisilmä on paljon matalampi, omassa pihassani alle parimetrinen. Paikka on hieman karu,  sillä lähellä kulkee kaukolämpöputki.

jas2

Jasmikkeen kaverina kasvaa ’Paul Farges’ -lumikärhö (Summer Snow). Luulen että jasmike itse valitsisi toisen  köynnöksen vieruskasvikseen. Lumikärhö on nimittäin  jyräävä, takertuva, kuristava, sitova ja päällekäypä.

jas5

’Tähtisilmän’ kukkien tuoksu on voimakas.  Toin sisälle oksan, jossa on seitsemän kukkaa. Se riittää levittämään makeaa ja raskasta tuoksua koko huoneeseen. Taidanpa jatkossa nauttia kukista vain ulkona.

Uudet versot ovat punaisia ja ne sojottavat kuin piiskat pensaan keskeltä. Kun uusia versoja kasvaa muutamia, tiedän pensaan olevan juuri sopivassa kasvussa. En ole lannoittanut jasmiketta, mutta olen jättänyt lehdet haravoimatta.

jas4

Tähtisilmä on kaunis talvellakin. Sen versoja peittää viehkeä mosaiikkikuvio.

jas1

Mutta nyt nautitaan ’Tähtisilmän’  kukinnasta!  Ja tuoksusta.

jas3

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *