Suloinen ja ylväs pioni

Kävin eilen katsastamassa  Gardenia-Helsingin pionikokoelman kukintatilanteen. Sateiden välissä – kuinkas muuten.coch7

Raskaat, maahan painuneet kukat ovat niin tyypillistä pionille, että ominaisuutta voi pitää jopa hurmaavana. Luulen tosin, että moni on tästä täysin eri mieltä!

coch9

Yksi pystypäinen lajike vei kuitenkin lähes kaiken huomioni. Nimittäin ’Coral Charm’ -risteymä. Sen kukka on epätodellisen ihana!

coch5

Kukat ovat  pitkäkaulaisia ja ylväitä. Ei ihme, että  Coral Charm -lajiketta viljelllään myös leikkokukaksi. Olisin oikein mielelläni napannut  yhden maljakkoon!

Kokoelmassa pionien ominaisuudet ja erilaiset kasvutavat erottuvat. Etualalla jälleen:  ’Coral Charm’.

co ch1

Korallinpunainen väri haalenee, kun kukka avautuu ja vanhenee.

coch4

Mikä vaihe on kaunein?

coch2

Hmmm, itse en osaa vastata. Ihanaa on, että ’Coral Charmissa’ ja monissa muissa pioneissa on vielä paljon nuppuja!

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Kävin Taivassalossa Pionien kodissa ja silmäni ajautuivat tuon tuostakin samaisen ’Coral charmiin’. Se on niin näyttävä! Jos pihassa olisi paikka tuolle värille, en olisi miettinyt hetkeäkään kotiintuomisia. Ihastuin muuten eniten kasvin hieman auenneeseen, pallomaiseen kukintoon. Täysi kukka on niin muhkea, että se on jo suorastaan röyhkeä mutta vain samaan tapaan kuin on paras opperalaulajakin. Upea!

  • 1.1

   outitynys sanoo

   Se tosiaan erottuu joukosta, kun pioneja on paljon. Mutta sitten taas kerrannaisissa puuterikuiskuissakin on oma lumonsa. Ja oikeastaan kaikissa pioneissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *