Ruukkuvihanneksesta lehtikaalin taimi

Kokeilin viime vuonna ruukkuvihanneksena myytävän lehtikaalin kasvatusta ulkona. Se onnistui mukavasti.

 

lehtik3

 

Lehtikaalista on jalostettu niin nopeakasvuisia lajikkeita, että ne soveltuvat versokasvatukseenkin. Tällainen lajike on ainakin ’Starbor F1’. Ruukkuvihanneksena myytävän lehtikaalin lajiketta en tiedä, mutta sen lehdet ovat  ohuita, pehmeitä ja maultaan mietoja.

Käytin ruukkuvihanneksen lehtisadon aika perusteellisesi, ja istutin taimen ruukkuun odottamaan penkkiin istutusta.

lehtik2

Toukokuun lopulla istutin taimen maahan. Viileä ja kostea sää miellytti lehtikaalia ja taimista kasvoi mukavan tuuheat. Ruohokatteen vedin jossakin vaiheessa kesää sivuun, sillä sade muutti sen liiskaiseksi mössöksi.

lehtik1

Lehdet säilyivät yllättävän pitkään miedonmakuisina ja ohuina. Mitä ilmeisemmin juuri siitä syystä etanat ja kotilot olivat hulluina kasviin.

Tulevana keväänä istutan taimen isoon ruukkuun portaille. Aion myös kasvattaa lehtikaalia keväällä ruukussa ikkunalla.

Ruukkuvihannes oli hyvä lisä salaatissa, mutta sen varaan en aio jättää lehtikaalin satoa. Puutarhaan aion istuttaa tuttuun tapaan muun muassa palmukaalia eli Nero di Toscana -lajiketta. Sen sinertävä lehdistö on kasvimaan kaunistus!

Kommentit
  1. 1

    sanoo

    Mä tein saman viime vuonna, kun halusin kokeilla purkissa ollutta lajiketta. Ne lähtivät niin hyvin, että tuntui todella turhalle kaikki se vaivannäkö mikä omiin pikkutataimiin oli kulunut. Toki sain useaa lajiketta, mutta silti. Tilaa on niin rajallisesti, että tulevana kesänä oikaisen taatusti näillä.

    Hyvä vinkki!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *