Pörinää juhlissa ja juhlien jälkeen

Viikonlopun perhejuhlissa oli kunnon pörinä. Siitä vastasivat sukulaisten ja ystävien lisäksi auringonkukat.

Vielä loppuviikolla auringonkukkien tilanne näytti hieman heikolta. Haltialan pellolla kasvavat auringonkukat olivat nimittäin vielä kovin nuppuisia. Siskoni leikkasi niitä maljakkoon pari päivää ennen juhlia. Nuput avautuivat lämpimässä mukavasti.

Lauantaina oli kaunis sää ja vieraat viihtyivät ulkona. Niin viihtyivät myös kimalaisetkin. Kun menin terassille, kimalaiset häärivät kukissa ja suihkivat ympäriinsä. Kukaan ei kuitenkaan tainnut häiriintyä pörriäisten lentelystä. Minulle jopa esiteltiin kuvia auringonkukissa ahkeroivista työläisistä.

Itse kuvasin kukkia vasta pari päivää myöhemmin. Kukissa riitti vieraililjoita, vaikka lauantain kaltaista ryntäystä ei enää ollut havaittavissa. Noh, juhlissahan on aina enemmän tohinaa.

Osa kukista on vieläkin hieman nuppuisia. Taidanpa leikata niihin uudet imupinnat ja vaihtaa veden.

aur6

Sunnuntaina kävin  katsastamassa Helsingin kaupungin maisemapeltoja. Kasvupaikalla näyttää olevan huomattava ero kukinnan ajoittumiseen. Auringonkukkien kasvot helottavat pyörylöinä aurinkoa kohti.

aur2

Ystäväni tuo pihalleen lintujen ruoaksi litteitä siemenkiekkoja, kun siemenet ovat kypsiä.  Parasta mahdollista noutoruokaa! Alla oleva kuva on viime syksyltä.

aur1

Voiko olla iloisempaa tervetulotoivotusta kuin auringonkukat portailla?

aur5

Tuskin ainakaan kimalaisten mielestä!

 

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *