Pieni vinkki niille, jotka vihaavat kukkamaljakoiden pesua

Äsh, taas tiskipöydällä lojuu useita pesua odottavia kukkamaljakoita.  Ja lisää on kohta tulossa. Maljakoiden tiskaaminen  on tylsää puuhaa, jonka kanssa vetkuttelen raivostuttavan pitkään. Lisäksi limottuneet astiat pitäisi  jynssätä niin puhtaiksi, että niistä voisi juoda! Muuten seinämiin kertynyt lika lyhentää kukkien kestoa.

Pitäisikö kukat jättää puutarhaan, jos olen kerran liian saamaton puhdistamaan  vaasit käytön jälkeen? Ei suinkaan! Olen nimittäin keksinyt ongelmaan yksinkertaisen ratkaisun: sisämaljakon. Idea on upottaa maljakon sisälle pieni  astia, jonka voi pestä  koneessa.  Näin vaasit säilyvät puhtoisina ja tiskikone pesee vesiastian kirkkaaksi.

Tee näin:

1. Valitse vaasiin sopiva vesiastia. Tavalliset juomalasit ovat käteviä ja ne sopivat moniin maljakoihin.  Ole varovainen perintövaasien yms. kanssa, jotta  juomalasi ei juutu kiinni.

kuk1

2.  Ulkokuoreksi sopii parhaiten röpelöpintainen tai värikäs maljakko, joka piilottaa sisälle piilevän astian.  Painava ja leveäpohjainen maljakko on ihanteellinen  esimerkiksi pionin kukalle. Vaihda vesi mieluiten päivittäin ja tarkkaile vesimäärää.

kuk2

Ja sitten vaan  taas keräämään lisää kukkia!

 

 

 

 

 

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *