’’Näyttää paremmalta kuvissa’’

Ystäväni vaikutti selvästi  pettyneeltä, kun hän hän kävi eilen pihassani.  Hän tokaisi: ’Piha näyttää paremmalta blogin  kuvissa’’. En tiedä, että millaista näkyä hän odotti, mutta piha ei selvästikään vastannut etukäteen luotua mielikuvaa.

Toki tunnustan, että haluan kaunistella totuutta ja antaa edullisen kuvan itsesäni ja puuhistani!

Pidän  kaikista väreistä ja olenkin oppinut katsomaan kasviryhmiä tunnelimaisesti. Rajaan mielessäni kuvaan sopimattomat värit ja lajit pois. Tämä taito on osittautunut hyödylliseksi! Sama homma hoituu myös kameralla. Epäilemättä ystävä näki kuitenkin koko sekasotkun sellaisenaan.

Luulen myös, että hän piti pihaa sotkuisena. Ystäväni piha on kadehdittavan siisti ja huoliteltu vuoden ympäri. Kasvit nousevat mullasta, joka on kuoputettu pehmeäksi. Itse en möyhennä maata lainkaan. Jätän myös kasvinjätteet maatumaan maahan lähes aina. Olisi toki kiva, jos kaikki kasviryhmät olisivat näyttäviä aina, mutta se on minulle lähes mahdotonta. Pidän liikaa kaikesta ränsistyvästä, kuten lemmikeistä, vuokoista ja sipulikukista. Niiden kuihtuvat kasvustot kuuluvat pihaan  enkä kiinnitä niihin juuri huomiota.

Tavoittelen sitä, että pihassa olisi aina jotakin elähdyttävää katsottavaa. Siis  jossakin kohtaa. Nyt nautin muun muassa puna-ailakin kukinnasta. Kohokkikasvi on tuiki tavallinen, mutta se kukkii pitkään! Ja koska pihassa kasvaa paljon sekä emi- että hedekasveja, kylväytyminen on runsasta.

näk1

Pihassa kasvaa sekä emi- että hedekukkia roppakaupalla, joten kylväytyminen on taattu.

Alla myös toinen kuva samasta paikasta eri kuvakulmasta. Tässä kohdin tilanteen pelastaa se, että valkokukkainen tuoksumatara on kaunis ympäri vuoden. Iloitsen myös siitä, että  libanoninlaukka kukkii pitkään.

näk2

Tuoksumatara ja libanoninlaukka.

Kommentit
  1. 1

    sanoo

    Minä sain vähän samantyyppistä kyytiä. Poistatin tänä keväänä parikymmentä metriä ruusupenkkiä pois ja piha on siitä kohtaan mulloksella. Vaikka puoli pihaa on suht klaffissa on erityisesti etupiha ja sisäänkäynti salaojarempan jälkeen yhä aika kaamea. Minulle tuntematon kylän nainen paikallisista Martoista oli tuonut kutsun kasvienvaihtotapahtumaan. Tapahtumassa hän tuli esittäytymään ja päivitteli pitkään mikä pettymys pihani on.

    Vaikka suunnittelen työkseni, olen sydämeltäni harrastaja. Kasvit siirtyvät, kokeilen uutta ja arvostan monimuotoisuutta. Mikä mielen pahoitus rouvan lausahdus olikaan. Minä todennäköisesti tykkäisin pihastasi, kuten tykkää omastanikin. Rönsyt ja ränsistyvät kuuluvat puutarhan kiertoon. Kaikelle on tilaa. Ainakin meidän pihoissamme 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *