Marunasta helposti matala, leikattava aita

Puutarhassani kasvaa muutaman metrin pätkä maruna-aitaa, jonka pidän leikkaamalla tuuheana ja polvenkorkuisena. Pidän ryhdikkäästä kehyksestä, jonka maruna luo vapaamuotoiselle perennaryhmälle.

Matalaa aitaa on niin hauska muotoillakin. Huiskin saksien kanssa puskien ympärillä ilman pelkoa epäonnistumisesta. Toista oli aikoinaan lasten hiustenleikkuun kanssa. Kotikampaajan työt loppuivat nopeasti.  Parilla epäonnistuneella otsiksella oli  osuutensa asiaan.

Nyt uudet versot ovat muutaman sentin mittaisia.

IMG_0648

Aaprottimarunan kasvusto on jo vuosia vanha, ja osa taimista näyttää lähtevän hitaasti kasvuun. On aika kasvattaa uusia taimia. Marunaa helpommin lisättävää kasvia tuskin löytyy. Sitkeän, tuoksuvalehtisen puolipensaan pistokkaat juurtuvat  huonollakin hoidolla. Kokemukseni mukaan sataprosenttisesti.

IMG_0630

Yleensä tökkään verson pätkät maahan, mutta nyt juurrutan muutaman taimen poteissa. Laitan kennoston ruusupapuja kasvavan ruukkuun, jossa muistan kastella sitä.

IMG_0635BL

Mielessäni on myös maruna-aita yrttitarhaan. Suunnitelman esteenä on kuitenkin muutama vanha kuusi, joten tämä unelma saa vielä odottaa toteutumistaan. Siihen saakka perinteinen tuoksukasvi saa kasvaa  perennaryhmän laidassa.

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *