Maija – ja Maijan taimet

Tähän aikaan vuodesta se  iskee! Haluan kasvihuoneen!

Unelmaa kasvihuoneesta ei helpota säännölliset vierailut ystäväni Maijan ansarissa. Maijan kasvihuone on oikeastaan liiankin täydellinen: se on aina siisti, lasit ovat kirkkaat ja taimet ovat terveitä ja satoisia.

Entäs sitten taimikasvatust? Siinä missä Maijan taimet varttuvat kasvihuoneen lämmössä, omat taimet kituvat joko kylmässä tuulessa tai asuinhuoneen hämärässä.  Tänään nostin taimet ulos – ja jo kymmenen minuutin kuluttua takaisin sisälle. Pelkäsin puuskittaisen tuulen tekevän selvää hennoista versoista.

Vaihdamme myös taimia. Minä saan  tuuheita taimia – Maija vastalahjaksi kalvakoita hujoppeja.  Vakuutan etteivät  ’Calaloo Red’ -revonhännän taimet (kuva alla) ole lainkaan pahimmasta päästä.

calre1

’Calaloo Red’

Maijan kasvihuone natisee nyt  liitoksissaan! Ulopääsyä odottavat muun muassa ranteenpaksuiset liljat ja topakat pavut.

Kun säät lämpenevät ja omat taimet ltuuhistuvat penkeissä ja ruukuissa, unohdan haaveet kasvihuoneesta. Järkisyitä on paljon:  ’’minulla on  ihan tarpeeksi puuhaa ilman mokomaa suurtöistä lasikoppiakin. Pärjään hyvin ilman kasvihuonettakin enkä kuitenkaan jaksaisi pestä laseja. Olen niin laiska pesemään talonkin ikkunoita jne. Tuulettaminenkin pitää muistaa…’’

Kunnes unelma kasvihuoneesta jysähtää uudestaan päälle. Siihen ei tarvita montaakaan viikkoa. Riittää kun Maijan kasvihuoneessa kypsyy tomaatteja, joiden väriä ja makua on mahdotonta kuvailla.

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *