Keltainen, oranssi ja aprikoosin värinen kliivia

Kliivia (Clivia) on siitä ihana kasvi, että sen lehdistö on aina kaunis.  Ostin viikko sitten keltakukkaisen kasvin, jonka nuput ovat nyt avautuneet. Keltaisia kliivioita näkyy nyt olevan myynnissä vähän siellä täällä.

KLI3

Sijoitin tulokkaan  kauas vanhoista kliivioista. Karanteeni on tarpeen, sillä minulla on ennestään kolme kliiviaa, joita haluan suojella.

Ellen Svinhufvudin perintökasvilla on kapeat lehdet ja  sirot ja heleän väriset kukat. Kasvi kukkii vasta keväämmällä tai kesällä.

Lue lisää täältä: http://blogit.viherpiha.fi/rouvaryytimaa/mamma-ellenin-perintokasvi

kliiv4

Kun toin keltaisen kasvin kotiin, huomasin samana päivänä nupun oranssissa kliiviassa. Kaksi oranssia kliiviaani muistuttavat aika lailla nykyisin myynnissä olevia kasveja. Lehdet ovat leveät, kukat lyhyet töpökät. Molemmat kasvit ovat kukkineet jo melko pienestä saakka joka vuosi. Kasvit kenottavat ruukussa vinosti. Äitini mukaan se johtuu siitä, että en ole käännellyt kasveja. Myönnän laiminlyöneeni sen täysin!

Kastelen kliiviaa kylmällä vedellä. Jos vesi on haaleaa tai lämmintä, kukkavarsi saattaa jäädä lehtien lomaan. Etenkin nuorilla taimilla se taitaa olla tavallista.

kli1

Keltaisen kliivian ostin oikeastaan siksi, että halusin testata uutta risteymää. Värikin on tosin suloinen!

kli2

Yritin puhdistaa kliivian huolellisesti. Suojasin ruukun multineen kelmulla ja huljutin kasvia pitkään lämpimässä vedessä. Lopuksi pyyhin lehdet mikrokuituliinalla.Juuret olivat kasvaneet pohjarei’stä ulos, joten juuristo jäi tutkimatta tällä erää.  Aion vaihtaa ruukun kukinnan jälkeen ja samalla syynätä ruukun sisällön  tarkkaan. Kukkamultaan aion sekoittaa jotakin eloperäistä lannoitetta ja perliittiä. Siitä ovat vanhat kasvit pitäneet!

Saas nähdä miten yhteiselo tulee onnistumaan! Jos tulokkalla ilmenee ongelmia,  pysyttelen jatkossa vanhoissa kliivioissa!

Ei kommentteja.

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *