Jihuu, satokausi alkoi

Tänään poimin ensimmäistä kertaa satoa kotipihalta. Karhunlaukan lehdet maistuivat ihanilta ja raikkailta munakkaassa. Multavassa maassa laukka leviää ahkerasti, kuivassa paikassa kasvusto pysyy pienenä tuppaana.

IMG_1639

Karhunlaukka (Allium ursinum)

 

Pihassani kasvaa useita muitakin sipuleita. Maistelin eilen myös libanoninlaukan (ainakin sillä nimellä olen taimen saanut) lehtiä. Sitä pidetään koristekasvina, mutta lehdet maistuvat yllättävän herkullisilta.

liblaukka

Allium zebdanense

 

Libanoninlaukka on myös viehkeä valkoinen kukkija karhunlaukan tapaan. Karhunlaukasta poiketen sen kasvusto säilyy vihreänä koko kesän.

Monivuotiset sipulit ovat mainioita ja huolettomia kasveja! Satoa saa keväästä syksyyn saakka, kun lajisto on laaja. Kylväytyvät lajit kannattaa kuitenkin istuttaa eri puolille pihaa, jotta niiden kasvustot eivät sekoitu. Libanoninlaukka lisäytyy maltillisesti sivusipuleista.

Tähän aiheeseen palaan kukinnan myötä! Nyt nautin ihanista, mehukkaista laihoista!

Kommentit
    • 1.1

      outitynys sanoo

      Totta! Teen keväällä muutaman aterian nuorista lehdistä ja lehtisupuista. Vuohenputki on kuitenkin erittäin satoisa kasvi vanhassa, multavassa puutarhassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *