Lumoava ulkoilupaikka

Joskus on ihana katsella maailmaa ja kesää ylhäältä päin. Puutarhassa nokka osoittaa usein kohti maata. Helsingissä maisemien katseluun paras on vanha kaatopaikka ja täyttömäki, Vuosaarenhuippu. Sieltä avautuu näkymä kaikkiin ilmansuuntiin.

Kaupunki kertoo vihreätsylit-sivustollaan näin:

’’Vuosaaren täyttömäki – Lappi vai Himalaja? Helsinkiläisillä on paikka, jonne voi kiivetä, jos alkaa tehdä mieli Lappiin. Mäeltä on upeat näköalat koko Helsinkiin ja upouuteen Vuosaaren satamaan. Alueen korkein kohta on 60 m, muut laet 45 m merenpinnasta. Lintumiehet ovat ristineet täyttömäen Himalajaksi ja he tulevat tänne seuraamaan lintujen muuttoa. Täyttömäellä tavoitellaan tunturinäkymiä. Niinpä alueelle on istutettu matalia, karuissa olosuhteissa eläviä katajia, kanervia sekä ajuruohoja.’’

vuo3

Kiemurtelevat polut houkuttelevat seikkailuun!

Katajat ja tervakukat sekä muut luonnonkasvit pärjäävät karuissa oloissa.

vuo8

Iso osa viehätystä on puolivillin ympäristön ja kaupungin sulautuminen toisiinsa. Näkymä muuttuu täysin, kun kävelee muutaman metrin eteenpäin. Vuosaaren satamaan avautuu huipulta hieno näköala.

vuo2

Kun kävelee kiviaidan kupeessa, on vaikea uskoa, että tänne on tuotu maa-ainesta 80 000 kuutiota.

vuo6

Paikka on myös luontoharrastajien ja pyöräilijöiden suosiossa.

vuo4

Vuosaaren täyttömäen isä on Helsingin kaupungin Staran Jukka Toivonen. Luontotarhuri uskoo, että kymmenen vuoden kuluttua alue on yksi Helsingin hienoimmista paikoista.

Vuosaarenhuippu on huippu jo nyt!

Kommentit
  1. 1

    Päivi Jurvala sanoo

    Simonsillassa, entinen nimi on Mösskär tai Möskäri. Sielläkin on Hiiriharjun päällä täyttömäki. Käyn siellä valokuvaamassa. Fysiikka ei kestä maalaamista joten otan valokuvia. Samalla tulee lenkkeiltyä yllättävän paljon. Täyttömäille kasvaa vaikka mitä jänniä kasveja; kukkia ja pensaita sekä puita. Möskärin mäessä talvella lasketellaan lasketaan pulkalla ja kaikilla mahdollisilla vehkeillä. Talvella näköalat ovat huikeat. Voit katsoa Tikkurilan ja kauempaakin lähetettävät raketit sieltä. Kesällä voisi myös nähdä tosi pitkälle mutta puiden lehdet peittävät näkyvyyttä. Pohjoissivulla on paljon lehtikuusia, joten keväällä koko rinne on helkan vaaleanvihreä. Siis suosittelen ehdottomasti käymään sillä. Muista kiertää Hiirilammet ja pururata. Siellä on ihanaa ikimetsää. Todella rauhoittava tunnelma! Tämä oli siis kilpaileva kommentti Vuosaaren mäelle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *