Hyasintti – hyötämistä vaille valmis!

Viikko sitten istutin kaksi valkoista lämpökäsiteltyä hyasinttia ruukkuun. Tänään laitoin yhden sipulin veteen juurtumaan. Hyasinttimaljakkoon  olisi kuitenkin kannattanut valita sipuli ihan ensimmäiseksi.

Jäljelle jääneessä sipulissa oli nimittäin sivusipuleita. Ruukussa niistä olisi silkkaa iloa, mutta maljakko on pullealle sipulille kapea. Nyt repäisin sivusipulleista kasvaneet kukkanuput irti.

hyas1

Nuppujen irrottamisesta huolimatta sipuli istuu maljakkoon vähän heikosti. Viimeistely vaatisi kuitenkin veitsen, joten sipuli saa kelvata tällaisenaan.

hyas5

Täytin maljakon niin, että vesipinta hipoo sipulia.

hyas4

Vaaleanvihreä väri ja kuviollinen pinta tekee maljakosta täydellisen hyasintin kasvattamiseen. Juuristo erottuu sitten aikanaan juuri sopivasti lasin läpi, mutta lasin pinnalle kertyvä lika naamioituu kivasti.  Lisäksi väri on täydellinen, sillä kaikki mahdolliset hyasinttilajikkeet sopivat siihen.

Myös tavalliset maljakot voivat soveltua hyötämiseen.  Itselläni on tämän keltavihreän astian lisäksi kirkas, leveäsuinen maljakko ja liila Riihimäen lasin Hyasintti-maljakko.

hyas2

Lopuksi hyasintti saa päälleen pahvisen tötterön.

hyas3

Pimentävä tötterö nousee kuitenkin tämän tästä hyasintin päältä! Aion olla valppaana, jotta näen kaikki kasvuvaiheet!

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *