Chilit pilkkeeksi ja kuivamaan – ilman poltetta!

Halkaissut chilit muistuttavat ravun saksia! Olen louskaissut ne halki keittiösaksilla koskematta hedelmän sisustaan.

chi2

Se on näppärää, sillä kerään taimista satoa vähitellen. Kiitos valoisan eteläikkunan ja aurinkoisen syksyn: sato on kypsynyt oikein mukavasti.

Halkaissut podit jätän kuivamaan huoneenlämpöön.

Kasvatin tänä vuonna ensimmäistä kertaa Lemon Drop -lajiketta. Se on melko tulinen, mutta maussa on herkullinen sitruunainen aromi. Kasvatuskerta ei jää ainoaksi! Toinen lajikkeista on ’Aji Cristal’. Luottolajike on tuottaa satoa mukavasti aurinkoisilla portailla.

chil3

Jos halkaistuja palkoja tulee sipaistua, ruokaöljy vie kapsaisiinin mennessään. Sivelen öljyä käsiin ja hankaan paperilla sormenpäät.

Mikä olisikaan näppärämpää? Käsien kosteutus ja puhdistus hoituu samalla kertaa!

 

Kommentit
  1. 1

    Lotta sanoo

    Hei Outi! Kiitos tuosta öljyvinkistä! Tuota en tiennyt!! Useinmiten sormet menevät silmiin (jostain syystä) chilien käsittelyn jälkeen ja taas muistaa ettei niitä juuri silmiin kannata käsittelyn jälkeen laittaa… 🙂

    • 1.1

      outitynys sanoo

      Se toimii mun mielestä hyvin. Tosin silmiä en ole sipaissut öljykäsittelyn jälkeen, mutta ainakaan polte ei enää maistu juurikaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *