Basilikat turvaan!

Viime viikolla hylkäsin toiveet basilikan taimien siirtämisestä ulos.  Tänä vuonna  taimet pysykööt sisällä!  Ikkunalla versoo kolme 30 sentin basilikaruukkua tavallista, ns. genovalaista basilikaa.  Ohutlehtinen lajike vaatii ehdottomasti lämpimän kasvupaikan, jotta se versoo uutterasti.

bas5

Viljelmä on valoisalla kulmaikkunalla. Kun leikkaan versosta latvan, uutta kasvua puskee lehtihangoista saman tien. Ulkona kasvu tyssäisi ja lehdet todennäköisesti kellastuisivat.

bas6

Sekoitin multaan istutusvaiheessa luomulannoiterakeita, joten voimaa pitäisi riittää useaksi viikoksi. Yrttejä varoitetaan lannoittamasta runsaasti, jotta maku ei muutu mitättömäksi ja solukko vetiseksi. En aio säästellä lannoituksessa, sillä haluan korjata runsaasti satoa. Sitä paitsi basilika vaatii enemmän ravinteita kuin monet muut yrtit. Runsas leikkaaminenkin kuluttaa kasvin voimavaroja! Kun kasvu näyttää hiipuvan vähänkin, aloitan lannoituksen.

bas3

Viime kesänä basilikat kasvoivat ulkona. Istutin taimet vanhaan multapussiin, jonka upotin koriin.

bas1

Sain kohtalaisesti jämäköitä lehtiä! Nyt aion korjata ikkunalta ohuita, anikseen vivahtavia lehtiä päivittäin! Maku on ihana! Vetisyydestäkään ei ole tietoakaan – lehdet ovat mehukkaita!

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *