Apua kasvien hamstraukseen?

Tarvitaanko hamstraukseen edes apua?

Tosiasia on kuitenkin se, että ihania kasveja on valtavasti, ja uusia jalostetaan koko ajan lisää. Kotipuutarhurille onkin tarjolla valtava valikoima lajeja ja lajikkeita.

Kasvien hamstraukseen voi suhtautua monella tapaa – eikä niistä mikään ole toista parempi tai huonompi.

Harrastus ja kasvit on ihana asia. Miksi pitäisi jarrutella? Hyvä syy voi olla kasvien jääminen retuperälle. Tunnustan, että saatan piinata huonekasvia sen äärirajoilla. Kun kasvi kituuttaa ikkunalla, tiedän että saan siitä halutessani pistokkaan.

Jos keskittyisin yhteen sukuun, kerättävien kasvien määrä vähenisi väistämättä. Haluan kuitenkin kasvattaa sitä sun tätä, jolloin sorttien määrä lisääntyy huomaamatta. Olen  liian kärsimätön ja vaihtelunhaluinen.

Olen kuitenkin keksinyt tavan rajoittaa uusien kasvien himoa. Se on jo pihassa tai ympäristössä kasvavien kasvien seuraaminen ja tarkkaileminen. Kun kasvia kuvaa macro-objektiivilla, tuttukin laji saa aivan uusia piirteitä. Havainnollistan asian neljällä kuvalla, jotka on kuvattu viime vuonna 9.–20.4.  Tunnistat varmaan kasvin!

IMG_2012

IMG_9567BL (kopio)

IMG_2000

IMG_0547BL

Viimeinen kuva on naapurin pihalta! Luonnonmukaisessa pihassa kasvaa paljon sinivuokkoja. Koivun juurella on niille selvästi erityisen mieluinen paikka! Samaisen koivun juurella on myös minulle mieluisa paikka!  Onneksi  naapuri rakastaa itsekin sinivuokkoja, joten voimme ihailla sinistä kukintaa yhdessä!

IMG_1976

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Voi miten kiva postaus, jonka pääosaan oli päässyt yksi lempikukistani! Sain oman piskuisen puutarhan reilu vuosi sitten ja nyt olen tunnistavinani itsessäni kasvikeräilijän, jolle rivaripiha saattaa käydä jossakin vaiheessa auttamattoman pieneksi. Olen yrittänyt tehdä jonkin sortin rajausta sillä, että yrittäisin pitäytyä tuoreelle kangasmetsälle ominaisissa kasveissa ja vaalia pihamaallani metsäpuutarhamaista tunnelmaa. Toki myös henkilökohtainen talous asettaa rajoja puutarhaharrastukselle. Kiitos myös valokuvausvinkistä! Itselläni ei ole kummempia kykyjä tuottaa visuaalisesti kauniita valokuvia, mutta nautiskelen mielelläni kanssapuutarhurien upeista otoksista.

 2. 2

  Rouva Ryytimaa sanoo

  Hei Rivaripihan Sanna!
  Ekana täytyy vastata: Voi miten kiva kommentti! Kiitos!
  Ihanaa että olet saanut pihan ja voit hankkia sinne kasveja. Muistan miten itse nautin, kun sain ensimmäisen pihan. Oli kiva kasvattaa ja kokeilla vähän sitä sun tätä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *