RUOKASALIN MATTO

Tämä päivä on vilahtanut ohi vauhdilla kaikenmoisten askareiden parissa. Olen järjestellyt kotosalla ja pyörittänyt pientä kalusterulettia, siinä samalla on tullut pohdittua vähän uusia hankintojakin. Saimme tällä viikolla ruokasaliin uuden maton, jonka myötä tilasta tuli jo heti vähän kotoisampi. Nyt pitäisi vielä hankkia peräseinälle vähän täytettä ja hommata uudet verhot, niin tämä huone alkaa olla sillä selvä. Mutta kurkataanpa sitä ennen tähän uusimpaan tulokkaaseen vähän tarkemmin.

Ruokasaliin valikoitui lopulta klassinen ja vaalea Limited Editionin sisalmatto, tämä(kin) Sisustuksen Koodista. Matala ja tiivis sisal on helppohoitoinen ja käytännöllinen erityisesti ruokapöydän tuolien alla, tuoleja on helppo siirrellä ja imurointikin sujuu mukavasti. Sisal materiaalina ihastuttaa nyt erityisen paljon, minusta se on tosi ajaton ja käyttökelpoinen materiaali moneenkin tilaan. Kaikki ei sisalin karheudesta pidä, mutta minusta se on vain kaunista. Rouhea matto tuo myös pikkuisen kontrastia perinteiseen messinkivalaisimeen ja puupöytään, mutta jatkaa silti kivasti näiden klassista linjaa.
Maton väriksi valikoitui vaalea hiekkainen sävy. Tumma pöytä ei olisi kestänyt liian lämmintä ruskeaa, mutta tällainen vaalea sävy toimii minusta sen kanssa aika kauniisti. Olen tällä hetkellä aika innostunut kylmien ja lämpimien värien yhdistelystä, minusta tällaiset ruskeat ja hiekan sävyt sopivat aika hauskasti vähän sinertäviin seiniimme. Molemmat täydentävät kivasti toisiaan; lämpimät sävyt raikastuvat kivasti sinertävän harmaata taustaa vasten.
Parhaillaan mietin ruokasalin verhoja, jatkaako hiekkaisia sävyjä myös näissä vai valitako sen sijaan raikastavaa valkoista. Testailin vierashuoneen hiekanväristä verhoa tilaan ja kyllähän se sopi aika nätisti paikalleen. Nämä ovat taas näitä astetta kinkkisempiä pulmia; molemmat vaihtoehdot ovat hyviä, mutta lopputuloksesta tulee valinnasta riippuen hieman erilainen.
Sisal on siitä mukava mattolaatu, että useimmilta valmistajilta sitä saa tilattua omien mittojen mukaan. Meidän matto on tosin vakiokokoa 200×300 cm, se sopi pöydän alle juuri passelisti. Myös kanttivaihtoehtoja on tosi paljon, minä valitsin omaani mahdollisimman matonvärisen pellavasekoitekantin. Kantillahan voi halutessaan myös kikkailla, vaikkapa nahkakantti on sisalissa tosi upea ja tuo mattoon taas ihan omanlaisen fiiliksensä. Minä en kuitenkaan nahkaan päätynyt, sillä ajattelin käyttää tätä mattoa toisinaan myös olkkarissa, ja siellä Menun tuolissa on jo riittävästi nahkaa. Mutta näin ajatuksen tasolla vaikka tummanruskea nahkakanttikin olisi sopinut ruokasaliin loistavasti.
Täällä ilta jatkuu nyt paitsi sisustusmietteillä, myös hyvän ruoan parissa. Uunissa hautuu karitsanpata ja alkuruoaksi ajattelin kokeilla torstaina vinkkaamaani juustoreseptiä. Pöytäkin on jo puoliksi katettu pöytäliinoineen päivineen. Asettelin sen vaihteeksi rennosti vinottain, sillä en halunnut peittää liinalla koko pöytää. Ihan hauska pieni kattausvinkki tuokin, vaikka ihan lopputulos ei taitosten osalta olekaan ihan viimeistelty. Mutta miksipä näin pitäisikään aina olla.
Nyt on aika sytytellä kynttilät ja rauhoittua illan viettoon. Hyvää pyhäinpäivää kaikille!
Here´s the new rug of the dining room. This time I went for sisal, right now I´m so into this classic yet simple material. Also I love the combination of warm sand hues and colder blueish grey walls – the warm and cold shades combine well each others. Next I will buy a new curtains to the room, whether sandy brown or crispy white ones. It´s hard to decide between them as they both are very good options…
Kommentit (12)
  1. Sanna InspiredByLove
    5.11.2016, 18:55

    Todella kaunis ja ajaton matto! 🙂 Ihanan näköistä, juuri taloon oikean henkistä, teillä muutenkin! <3

    1. Kiitos Sanna! 🙂 Kyllä sisal vaan toimii aina. Vähän jo odottelen malttamattomana sitä hetkeä kun siirrän tuon olkkariin, luulen että matto sopii aika kivasti konjakinvärisen nahan ja valkoisen sohvan kaveriksi. Mutta tuossakin tilassa toki oikein kiva. Vielä kun saataisiin muut täydentävät kalusteet paikoilleen, nyt on vielä vähän tyhjää tuolla…

  2. Katsoin heti ekasta kuvasta jo, että maton väri korostaa hienosti seinään valittua sävyä 🙂

    1. Niin minustakin, jotenkin jännällä tavalla sinertävä harmaa ja ruskean sävyt sopivat yhteen. Kylmän sävyiset seinät myös pitävät huolta, ettei kokonaisuudesta tule ruskeiden asioiden myötä liian lämmin ja tunkkainen…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *