PARHAAT JOULUPIPARIT

Taannoinen Finlayson-postaukseni poiki muutaman kyselyn käyttämäni piparkakkureseptin perään. Ihmekös tuo, sillä taisin jo tuossa postauksessa kehaista, että tämä resepti on minusta erityisen hyvä. Ohjeessa ei ole mitään erityistä ainesosaa, mutta jostain syystä tällä ohjeella syntyy poikkeuksetta ohuet, rapsakat ja makoisat piparkakut, joihin tulee suoranaisesti himo. Eli laitetaanpa hyvä kiertämään ja ohje jakoon täälläkin:
Joulupiparit
250 g voita
2 1/4 dl sokeria
1 muna
3/4 dl siirappia
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 1/2 tl neilikkaa
2 tl pomeranssinkuorta
1 1/2 tl soodaa
6 dl jauhoa

Kiehauta siirappi ja mausteet kattilassa. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, ja sekoita jäähtynyt siirrappimausteseos vaahdon joukkoon. Lisää muna voimakkaasti vatkaten, sekä lopuksi jauhot, joihin sooda on sekoitettu. Anna taikinan olla kylmässä seuraavaan päivään, jolloin piparkakut voi leipoa.

Piparien leipominen on ohjelmanumero jo sinällään, ja herkuttelun lisäksi bonuksena kotiin tulee ihanan jouluinen tuoksu.  Suosittelenkin puuhaa erityisesti kaikille joulumieltä kaipaaville. Omani tosin on edelleen sen verran hukassa, että taidan pyöräyttää näitä vielä toisenkin satsin…
pssst. Finlaysonin lahjakorttiarvontaan ehtii osallistua vielä tänään, 100 euron lahjakortti arvotaan huomenissa. Myös blogini lukijatutkimus on vielä muutaman päivän käynnissä, lyhykäiseen tutkimukseen pääset tästä linkistä. Kiitos osallistumisesta!
Kommentit (8)
  1. Irmastiina Ruusukummusta
    9.12.2015, 07:12

    Yksi joulun herkuista on ehdottomasti piparit..:)

    1. Ne ovat kyllä hyviä! Varsinkin jos ovat tarpeeksi ohuita ja rapsakoita. 🙂

    2. Miten tuo resepti eroaa valmiista piparkakkutaikinasta,joita saa eurolla kaupan pakastealtaasta. ei tarvitse yön yli odottaa,riittää,että sulaa rauhassa, Ei muuta kuin kaulimaan. Joulun alla on aina tosi kiire,sen takia menee piparakkujen tekoon liikaa aikaa ,tuolla itse valmistamalla reseptillä.

      1. Kokeile niin huomaat 🙂 Omasta mielestäni eroa valmistaikinaan on melkoisesti.

  2. Äitini on aina tehnyt piparit tällä samalla reseptillä ja itse tein ´myös satsin, tosin tuota pomeranssia laitan hieman vähemmän. Todella hyviä ja nostalgisia tulee=)

    1. Minustakin tämä ohje on aika lyömätön! En yleensä ole niinkään piparien ystävä, mutta nämä ovat jotenkin erityisen maukkaita, mistä lie johtuu. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *