Yläkerran remppaa

Alakertamme koki talven aikana täysremontin, siellä purettiin kaikki ulkoseiniin ja kellariin asti, mutta suht hyväkuntoinen yläkerta sai jäädä huomattavasti pienemmälle työlle. Täällä asustimme ensimmäiset kolmisen kuukautta kun alakertaa vielä remontoitiin. Tilaan saatiin mahtumaan keittiönurkkaus, makuutila, olohuone ja työpiste, ja tietysti näiden lisäksi se toimi säilytyspaikkana muuttolaatikoissa oleville tavaroillemme. Huh, onneksi nämä ajat ovat jo takana!
Maaliskuussa saimme vihdoin muutettua tavaroitamme alakertaan, ja yläkerran tyhjennyttyä pääsimme tekemään sinne pientä fiksausta. Alunperin yläkerta oli iso, koko talon laajuinen avoin tila. Pidimme kovasti sen avarasta ja hieman loftmaisesta ilmeestä, mutta tila oli melko epäkäytännöllinen, sillä sitä ei oltu millään tavoin rajattu. Koska yläkertaan sijoittuivat sekä työ- että makuutilat, halusimme erottaa nämä kaksi toimintoa toisistaan. Rakensimme huoneen keskelle väliseinän, ja jätimme keskelle ison aukon. Näin seinä ei tukkinut tilaa, mutta rajasi toimintoja tehokkaasti. Aukkoon voi myöhemmin asentaa vaikka pariovet, jos kaipaa suljetumpaa tilaa. Seinän teon yhteydessä maalasin katon palkit valkoiseksi. Vaihdoimme myös tilassa olleet puunväriset jalkalistat valkoisiin. Lattia on tarkoitus hioa ja käsitellä vaaleammaksi joko lipeällä tai Osmocolorilla ensi talvena.

Sisustus on vielä ihan keskeneräinen, paljon tavaroita puuttuu vielä. Tässä kuitenkin kuvia siitä, miltä yläkertamme näyttää nyt. Tilaan olen kaavaillut kevyitä ja moderneja huonekaluja, sekä jotakin vanhaa niiden vastapainoksi. Tällä hetkellä vanhaa edustaa Martelan 60-lukulainen konttorituoli. Hayn valkoisen vaaterekin ostin itselleni synttärilahjaksi, tykkään siitä hirmuisesti. Siihen on näppärä asetella seuraavan päivän asut valmiiksi, ja se toimii hyvin myös kerran käytettyjen vaatteiden säilytyksessä, ne kun yleensä tuppaavat lojumaan ties missä…

Vinon katon vuoksi yläkertaan oli hankala sijoittaa minkäänlaista vaatekaapistoa. Se olisi täytynyt teettää mittatilauksena, eikä luontevaa paikkaa kaapistolle oikein löytynyt. Väliseinän teon yhteydessä piipun toiselle puolelle tehtiin tila, johon päätimme sijoittaa vaatesäilytyksen. Pitkä rivi Ikean Malm-lipastoja kätkee sisäänsä sukat, alusvaatteet, paidat ja sensellaiset. Kuvassa näkyvälle seinälle kiinnitämme kahteen tasoon vaatetankoja. Muuten jätämme tilan avonaiseksi pukeutumistilaksi.

Lisää kuvia on tulossa, kunhan sisustus tästä valmistuu. Myös alakerran remontista kirjoittelen tarkemmin jossakin vaiheessa.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Upea, ei voi muuta sanoa. Koko ajan odotin, että koska tulee "kuvat lainattu Elle interiöristä" 😀

  Valkoinen on aina valkoinen, ei siitä pääse yli eikä ympäri. Raikkaan ja silti lämpimän oloinen avara tila, tykkään! Ihana tuo pellavapäiväpeitto, tuo kivan lämpimän lisän ja sopii muutenkin talon henkeen.:)

 2. 2

  sanoo

  Teillä on kyllä niin ihana talo 🙂 Tuo yläkerta on ihanan tunnelmallinen ja raikas, hyvä pohja kaikelle somistamiselle.

  Kivasti tuo väriä pienet jutut, kuten kirjat ja kynttilät. Niin se on kun valitsee simppeliä, voi sitä maustaa mielen mukaan kaikella pienellä.

  Oi miten ihana!

 3. 3

  sanoo

  Emilie,

  Voi kiitos! Mut kyllä ollaan vielä aika kaukana Elle Interiöristä 😀

  Se päiväpeitto tuo tosiaan vähän lämpöä tilaan, onneksi otin pellavansävyisen enkä toisena vaihtoehtona ollutta valkoista…:)

  Malia,

  No joo, yläkertaan ihastuin jo ensimmäisessä näytössä, se on mun mielestä ehkä talon kivoin kohta. Ihanaa päästä vihdoinkin somistamaan ja järkkäilemään!

 4. 4

  sanoo

  Kauniilta näyttää. Valkoinen on niin kaunista ja vintin kattomuodot ja -parrut pääsevät hyvin esille kauniina yksityiskohtina.

  Todella sopusuhtainen teidän talonne on, kurkkasin tuonne taaksepäin ja katselin talon julkisivuja.

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *