VIIKONLOPPURUOKAA

Viikonloppuisin on mukava kokkailla jotakin astetta
maistuvampaa, tosin elämä on täällä tällä hetkellä sen verran hektistä, että
harvoin ruoanlaittoon ennättää tuhrata kovin montaa tuntia
viikonloppunakaan. Täydellinen ratkaisu tähän probleemaan on pasta, se
valmistuu usein käden käänteessä ja kaikenlaiset jääkaapin jämät saa
tässä ruokalajissa näppärästi hyödynnettyä. Meillä mies ei niinkään
perusta pastasta, mutta minä taas senkin edestä, voisin syödä sitä päivittäin. Näin varmaan tekisinkin, jos asuisin yksin, nyt sentään hommassa on jokin roti kiitos pastanirson kumppanini.
Tänään kokkailin
itselleni lempparipastaani, jo toista kertaa tällä viikolla. Se syntyy hyvin yksinkertaisista aineksista, ja on siksi loistava idea juuri arkiviikon päätteeksi kun ruoalta kaivataan sekä nopeutta että maistuvuutta.

Yksinkertaisuudessaan paistan voissa valkosipulia ja persiljaa, ja pyörittelen al denteksi keitetyt pastat pannulla sekaisin näihin aineksiin. Päälle iso keko parmesaania ja mustapippuria, siinäpä se. Maistuvaa ja niin helppoa. Yksinkertaiset maut toimivat hyvin yhdessä, mutta niiden määrässä tai laadussa ei kannata kursailla. Itse tykkään siitä, että aitoa voita, valkosipulia ja persiljaa on reilusti. Pastan tulee olla myös sopivan kosteaa, tarvittaessa mukaan voi lorauttaa tilkan keitinlientä. Valkosipulien paahtamisessa kannattaa olla muuten tarkkana, helposti ne kärähtävät ruskeiksi ja kitkeriksi. Pari minuuttia pannulla riittää, nimimerkillä useat kerrat valkosipulin käräyttänyt… Kylkeen vielä lasillinen kylmää valkoista, ja viikonloppu on valmis alkamaan. 
Mukavaa lauantai-iltaa sinne ruutujen äärelle!

Cooking my favourite food today: pasta with butter fried garlic and parsley, a handful of parmesan and some black pepper added on top. So simple and tasty!
Kommentit
    • 1.1

      sanoo

      Puhtaat maut ja mutkattomat reseptit ovat ehdottomasti suosikkeja täälläkin. En ole ollenkaan mikään piipertäjä, ja pitkät reseptit moninaisine raaka-aineineen jäävät usein tekemättä. Simppeleillä, laadukkailla aineksilla pääsee jo pitkälle!

    • 2.1

      sanoo

      Pasta on kyllä niin hyvää! Meillä ei ole ihan vielä oppinut, täytyy varmaan tarjota sitä useammin, jospa sitten pääsisi hänkin pastan makuun. 😉

  1. 3

    sanoo

    Yksinkertaiset pastat ovatkin just parhaita. Oma suosikkini on samantapainen. Siinä on valkosipulin kaverina pikkutomaatteja ja ripaus chiliä 🙂

    • 3.1

      sanoo

      Oijoi, chili ja tomaatitkin ovat pastassa ihania. Loppukesästä, kun tomaatit ovat mehukkaita ja maistuvia, teen usein tomaattipastaa, se on myös aika taivaallista. Mutta tuo kiva juttu pastassa onkin, mukaan voi heittää mitä aineksia vaan, ja yleensä aina toimii. 🙂

  2. 4

    sanoo

    Herkullista ja nopeaa, ei tule kuitenkaan millään lailla pikaruoka mieleen. Joskus laitan pannulle lisäksi ilmakuivattua kinkkua tai pekonia, antavat mukavasti suolaisuutta ja taltuttaa isonkin nälän.

    • 4.1

      sanoo

      Joo juurikin näin, pastat ovat kyllä niin ihanan helppoja. Pienellä vaivalla ja nopeasti saa aikaiseksi ihan salonkikelpoisen aterian. Minulle riittää pasta jo tälläisenäänkin, mutta mies vaatii kyllä kylkiäisiksi jotain lihaa, seuraavaksi taidankin kokeilla vinkkaamaasi pekonia tai ilmakuivattua kinkkua. Kuulostaa aivan ihanalta yhdistelmältä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *