Väripaletti: minttu

Ajattelin aloittaa uuden postaussarjan blogissani, jossa kokoan
pieniä väripaletteja minua inspiroivista väriyhdistelmistä. Usein
erilaisten sisustuskuvien myötä törmää mitä hienoimpiin
väriyhdistelmiin, joita haluaisi hehkuttaa enemmänkin, ihan vaan vinkkinä ja inspiraationa itselle ja muille. Muutenkin tykkään leikkiä photarilla ja väsäillä kollaaseja, se on aina niin kivaa 🙂

                                                kuvat valmistajien, inspiraatiokuva Elle Interiör/Petra Bindel
Ensimmäisenä vuorossa on nyt niin trendikäs minttu ja kuva, joka jo vilahtikin blogissani muutama päivä sitten. Täytyy myöntää, että aluksi minttu ei värinä kolahtanut minuun yhtään, mutta nyt pikkuhiljaa olen alkanut pitää väristä yhä enemmän. Oikein yhdistettynä väri on tosi freesi ja raikas, niin kuin vaikkapa tässä kuvassa. Tuo hieman murrettu, harmaaseen taittuva mintun sävy on juuri oikea, ei liian imelä eikä voimakas. Sävy liukuu hienosti yhteen helmenharmaan kanssa, ja vaalea puu tuo kokonaisuuteen lämpöä ja raikkautta. Värit saavat tarvitsemansa kontrastin tummasta armyvihreästä, joka pieninä pisteinä terävöittää ilmettä sopivasti; musta olisi tähän kokonaisuuteen liian kova. Suuret valkoiset pinnat taas freesaavat ilmeen tarvittavan raikkaaksi ja tähän päivään sopivaksi. 
Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Samoin, mullakin on ollut (ainakin) parinkymmenen vuoden minttutauko. Tänä keväänä olen taas huomannut hiukan lämpeneväni sille, ja kun Elle Interiörissä tuli vastaan tuo inspiskuvasi koti hienostuneen mintunvihreine keittiöineen, en voinut lakata ihailemasta sitä.

  Kivasti tehty kollaasi!

  • 1.1

   sanoo

   Kiitti 🙂 Jep, kuvan asunnossa on kyllä aika täydelliset sävyt. Ehkä en itse noin suurissa määrin käyttäisi väriä, mutta tässä kuvassa minttu näyttää kyllä upealta!

 2. 2

  sanoo

  Pidän vihreän sävyistä mutta mintusta en niinkään paljon, muuta kuin kuvissa. Army on suosikkini. Minun olisi kanssa syytä opetella photarin tai muun käyttö, kun haluaisin postailla näitä kokoelmia myös.

  • 2.1

   sanoo

   Armyvihreä on ehdottomasti myös yksi mun lemppariväreistä. Minttua voisin kuvitella käyttäväni maltillisesti, mutta tuskin itse ihan noin isoina pintoina.

   Photari on kyllä kiva ohjelma, taipuu vaikka mihin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *