Valaisimia eteiseen

Juulia toivoi kommenttiboksissa inspiraatiopostausta eteisen valaistukseen liittyen, ja päätinkin koota muutaman esimerkin mielestäni tilaan sopivista lempivalaisimistani. Eteisiä on monen kokoisia, joten vaadittavan valotehon määrä vaihtelee reippaasti tilan ja toimintojen mukaan. Pieniin läpikulkueteisiin saattaa riittää yksikin pieni valaisin, ja nimenomaan pienissä tiloissa pikkuiset, hauskat valaisimet, kuten Muuton E27 tai Poulsenin Toldbod ovat mielestäni kovin symppiksiä. Iloiset valaisimet tuovat pirteän ensivaikutelman ja värejä on millä leikkiä. Vähän suurempaan tilaan sopii Flosin Glo-Ball, josta lähtee tasainen, kaunis ja hyvä yleisvalo. Tämä valaisin käy kyllä pelkistetyn muotonsa ansiosta ihan mihin tahansa! Valaisimesta on saatavilla myös plafondimainen malli, joka sopii vähän matalampiin tiloihin. Kattospoteista suosikkini on Marsetin Atlas-spotit, joilla saadaan tehokas, suunnattava valo tyyliä unohtamatta. Tom Dixonin Beat Light Fat ja Lightyearsin Caravaggio-valaisimet ovat taas näyttäviä katseenvangitsijoita, jotka ovat edukseen etenkin avarissa eteistiloissa.

Itse olen valinnut sisäeteiseemme Muuton Mhy-valaisimet, ja olen valintaan enemmän kuin tyytyväinen. Vaikka valaisimien valoteho ei ole kovin hääppöinen (40 W), antavat kaksi valaisinta lähekkäin ripustettuna hyvinkin riittävän valon. Suurta huonetta ne tuskin valaisisivat, mutta pienehköön eteiseen riittäisivät kyllä yksinäänkin, sen verran tehokkaasti valo suuntautuu alaspäin. Ulkoeteisessämme on taas Jieldén seinämalli, jota tukee E27 ikkunan eteen ripustettuna. Valaisimen ei aina tarvitse olla perinteisesti katossa; erilaiset säädettävät seinävalaisimet ovat joskus hyvä vaihtoehto.

Olisi hauska kuulla teidän suosikkivalaisimianne ja mielipiteitänne asiasta. Miten teillä on eteinen valaistu?

Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  Olen ennenkin ihaillut teidän eteisen tunnelmaa, johon nuo Mhyt sopivat todella hyvin! Meillä on suht pieni neliönmallinen eteisaula, jossa valaisimina Secto desig:n seinävalaisin ja katossa Artekin valkoinen A330S Golden bell. Tuo Secto on päällä aina, että näkee öisinkin mennä vessaan systyttämättä turhan kirkkaita valoja. Tuo Sectohan on enemmänkin tunnelmavalaisin, Artek on päällä silloin, kun tarvitaan tehokkaampaa valaistusta aulassa.

  -I-

 2. 2

  Anonyymi sanoo

  Meillä on eteisessä kattoon upotetut led-spotit. Valaisevat hyvin ja tasaisesti, mikä näin lapsiperheessä on oikein mukava juttu. Huonekorkeus on vain 250, joten näin pitkänä ihmisenä on mukavaa, ettei tarvitse pelätä osuvansa valaisimeen 🙂 Osaltaan eteiseen luovat tunnelmaa portaikon pienet pyöreät ledit ja porraskuilussa roikkuvat kaksi Sectoa.

 3. 3

  sanoo

  Kiitos postaustoiveen toteuttamisesta :)! Kollaasin valaisimista taisi löytyä meille valaisin. Kiitos vielä siis!

 4. 4

  sanoo

  I:
  Oi, Golden Bell on aivan ihana myös! Meillä myös ulkoeteisen Jielde on päällä lähestulkoon päivin ja öin, ledlamppu sisällä niin ei vie paljoa virtaa. Näppärä juuri yöreissuissa ja pimeällä kotiin tullessa.

  Anonyymi:
  Spotit ovat kyllä varmasti se tehokkain vaihtoehto. Itsekin aluksi hieman mietin, että ovatko meidän Mhyt tiellä normaalikorkuisessa eteisessä, mutta eipä niihin olla (vielä) kertaakaan osuttu 🙂

  Juulia:
  Eipä mitään, kiva jos minusta oli apua! Saanko udella, että mikä valaisin on kyseessä? 🙂

 5. 5

  sanoo

  Toki saa udella :). Flosin Glo-Ball (nimenomaan plafondimainen versio) ja Martesin Atlas-spotti kamppailevat pääsystä kotiimme. Tällä hetkellä olen kyllä kallistunut ensiksi m ainitun puoleen, mutta täytyy neuvotella vielä miehen kanssa.

  Hyviä vaihtoehtoja löytyi siis kaksin kappalein :). Kiitän!

 6. 6

  Anonyymi sanoo

  Heips!Saanko udella, mistä on tuo aikaisemmassa postauksessa vilahtanut keittiön verhokangas?Ihana!Marimekkoa??

 7. 7

  sanoo

  Juulia:
  Kuulostaa hyvälle kumman tahansa valitsettekaan 🙂 Glo-Ball on kyllä kauniin klassinen, ja tehokas myös.

  Anonyymi:
  Juuri näin, verhokangas on Marimekon Ruutukaava 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *