Työmaalla

Yksi kiireinen lomailija ilmoittautuu välillä tännekin, ollaan oltu viime päivät sen verran kiinni remontissa, ettei blogiakaan ole ehtinyt päivittää. Urakka etenee hyvin, alkuviikosta saatiin kuistin lisäksi seinäkin purettua ja tänään päästiin jo tekemään uuttakin. Lautoja on revitty ja sahanpurua lapioitu säkeittäin. Oli muuten aika surkeat eristeet talossa, puru oli ihan kasaan painunutta kuten allaolevasta kuvasta näkyy, ja jostain paikoista se puuttui kokonaan. Mahtoi olla kylmä talo entisaikaan. Paljon on aikaa mennyt myös rautakaupoissa ja purkujätteiden kuskailussa kaatopaikalle. Aikamoista edestakasjuoksemista nuo remontit.

Rakenteet olivat melko siistissä kunnossa eikä montaa puuta jouduttu vaihtamaan. Suihkutettiin homemyrkkyä vanhoihin paikalleen jääviin palkkeihin ja lautoihin, ettei jatkossakaan tulisi mitään ikäviä yllätyksiä. Tänään pääsinkin jo villoittamaan seinää, ja uuden kuistin runkokin alkaa olla valmiina. Huomenissa ohjelmana paneelien maalausta. Maalisävy on nyt päätetty ja pari purkkia jo haettukin kaupasta. Vähän jänskättää nähdä miltä se väri sitten näyttää suurena pintana…

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Onpa mielenkiintoisen näköinen projekti. Miten vanha teidän talo on?

  Olen täällä jo jonkin aikaa vieraillut. Tykkään blogistasi. Tervetuloa myös minun blogiin
  jotakin-kaunista.blogspot.com

 2. 2

  turkulainen lukija sanoo

  Kylläpä näyttää rivakan toiminnan tontilta 🙂
  Vaikka eipä ne muutokset taida yhtä nopeasti tapahtua kuin kuvien rullaaminen tässä näyttöruudun edessä…
  Värin näkemistä odellaan täällä vähintäänkin innolla!

 3. 3

  sanoo

  Oi voi voi, siellä näyttää olevan oikea työleiri 🙂 Mutta varmasti nautinto nähdä joka hetki edistyminen ja voi sitä ilon hetkeä, kun urakka on valmis ja saa ihastella uusia pintoja. Sitä odotellessa tsemppiä teille!

 4. 4

  Anonyymi sanoo

  Yhden ikimuistoisen puruprojektin läpivieneenä toivotan tsemppiä! Mutta tuosta näkee, että ennen talot tehtiin huolella – vanha puurakennus on kestävä, oma puuseppämme totesi yli satavuotiaasta talosta, että yhtä kestävää puuta ei enää edes saa mistään.

 5. 5

  sanoo

  Iida:
  Meidän talo on rakennettu vuonna 1941. Kiitoksia, mukava kuulla että tykkäät. Kävin kurkkaamassa myös sinun blogissasi ja kivalta näytti.

  turkulainen lukija:
  Joo, valitettavasti kaikki ei käy niin nopsaan kun kuvat antaa ymmärtää 😀 Mutta kieltämättä tuo pahempi puolisko on aika nopea käänteissään, eikä paljoa tuumaile.

  Malia:
  Varsinainen työleiri onkin, ei paljoa ole lomailuun jäänyt aikaa 😀 Mutta on se kiva saada paikkoja kuntoon, ja on se sit aina pois tulevaisuuden hommista.

  Anonyymi:
  Kiitoksia, onneksi purushow on jo ohi – ainakin yhdeltä seinältä. Se on kyllä totta, hyvin ovat kestäneet kun miettii, miten vanhoja rakenteet ovat. Mitenköhän nykytalojen laita on sadan vuoden päästä…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *