Terassi-inspiraatio

Kirjoittelin jo viime vuonna (ihka ensimmäisessä postauksessani muuten)
kuvan parvekkeesta, edelleen se inspiroi kovasti. Kuva edustaa juuri
sitä tyyliä, jota haluan terassillemme – ja oikeastaan koko pihalle.
Viime kesänä terassin laitto ja pihan istutukset jäivät vähemmälle,
mutta nyt olen päättänyt laittaa pihan kuntoon heti, kun vain se on
mahdollista.

kuvat Kartell, Ikea, Bacsac, Elle Interiör, H&M 

Ajattelin maalata vanhan terassipöytämme harmaaksi kuvan tyyliin. Meidän vanhan valkoisen penkin kaveriksi sopisivat pari valkoista Masters-tuolia, tosin ei tuo Ikean vaihtoehtokaan huono ole. Näiden lisäksi terassille voisi tulla paljon irtoruukkuja, joko rentoja Bacsacin pussukoita tai vanhoja kuluneita saviruukkuja. Tuollainen raitakangas olisi aika freesi vaikkapa penkin päälliseksi.

Harmikseni vanhalla tontillamme ei ole yhtään omenapuita, joten niitä haluaisin ehdottomasti istuttaa. Haluaisin myös pihalle valkokukkaisia pensaita, esimerkiksi lumiangervoa tai hortensiaa. Niitä ajattelin istuttaa ulko-ovelle vievän polun viereen sekä terassin eteen. Kukkapenkkejä saisi olla vain muutama, sillä olen aika laiska niitä hoitamaan, lempikukkaani pionia haluaisin kuitenkin jonnekin. Kaiken kaikkiaan piha saisi olla rento, rönsyilevä ja helppohoitoinen.

Kuten huomaa, täällä sormet syyhyävät jo pihan laittoon. Vielä pitäisi kuitenkin malttaa hetkinen.

Joko teillä on pihasuunnitelmat tehtynä?

Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  Minäkin olen noita Masterseja katsellut sillä silmällä.
  Passaisivat meille, kun pöydän ympärillä oleilee jo ennestään valkoista seiskasarjaa.
  Seiskasarjan tuolien hinnat on vuosien kuluessa karanneet käsistä ja nyt, kun tarvisimme lisätuoleja, on haettava vaihtoehdot jostain muista malleista. Olisin kiitollinen vinkeistä..

  Eräs tuttavani sanoi joskus, että eniten iloa puutarhassa on varhaisimmista ja myöhäisimmistä kukkijoista.
  Keskikesällä kukkii muutenkin kaikkea muutakin ja usein ollaan matkoilla juuri silloin.

  Oman pihan myötä olen kyllä todennut tuon todeksi.
  Rakastan pihamme lumikelloja, valkovuokkoja ja syreenejä aivan vimmatusti joka kevät 😉
  Syksyn kukkijaksi haluaisin jonkun hortensian, muistaakseni Mustilan hortensia se taisi olla..

  -H

  • 1.1

   sanoo

   Mastersit ovat kyllä kivat, niin sisällä kuin ulkona, ja ainakin omalle kropalle myös tosi hyvät istua. Seiskatuolit ovat niin klassiset ja simppelit muodoltaan, että niihin sopivat monenlaiset tuolit. Masters kuulostaa hyvälle, miksei myös vaikkapa jokin Hayn moderni tuoli sopisi, tai vaikka vanhat pinnatuolitkin 🙂

   Tuo on varmaan ihan totta, keskikesällä on muutenkin niin runsasta ja vehreää. Kevään kukkijat meiläkin on hallussa, mutta syksyksi pitäisi kyllä jotain silmäniloa saada…

 2. 2

  sanoo

  Mahtavia suunnitelmia! Omakin terassi kaipaa vielä sisusteita ja kalusteita, täytyykin tarttua kohta tuumasta toimeen… Kartellin Mastersit ovat varmasti ihanat terassilla, itse olen harkinnut Toy-tuoleja.

  • 2.1

   sanoo

   Olisivathan ne ihanat, en tiedä vain raaskisinko jättää niitä ulos…;) Toy-tuoli on myös yksi suosikkini, sopii hyvin vähän urbaanimpaan ympäristöön.

 3. 3

  sanoo

  Tuo kuvan parveke on kyllä upea – itsekin käytin hetki sitten kyseistä kuvaa blogissani! 🙂 Terassisuunnitelmasi näyttää kivalle, tykkään erityisesti noista valkoisista tuoleista ja raidallisesta tyynystä!

 4. 4

  sanoo

  Oon koko päivän miettinyt ja suunnitellut pihaamme. Nurmikontekijä pitäs nyt tilata ja sitten oli käytävä Baukkarissa hakemassa uusia istutettavia kukkasia. Nyt lumet kaakkoon ja kevät ja kesä, kiitos.

 5. 5

  sanoo

  Kivoja juttuja joista saa hyvin inspiraatiota, etenkin tuo kuva juuri harmaalla pöydällä, täydellinen! Parvekkeemme myös vaatii uutta ilmettä. Kesä saa tulla!

  • 5.1

   sanoo

   Kiva kuulla! 🙂 Joo, munkin puolesta kesä sais tulla nyt eikä heti… Tai ainakin pitkä ja lämmin kevät 🙂

 6. 6

  sanoo

  Kivat suunnitelmat teillä. Omat Parvekesuunnitelma valmiina ja odottaa vain sopivaa päivää toteutettavaksi.

  • 6.1

   sanoo

   Kiitos kiitos. Joo, vähän täytyisi vielä odotella ainakin istutusten kanssa. Ei vain meinaa enää malttaa, kun suunnitelmat muhivat päässä :)Ehkä kohta voisi aloittaa maalaamisen…

 7. 7

  Anonyymi sanoo

  Pallohortensia on aika kiva siitä kun sen voi joka kevät leikata alas ja tekee näyttäviä kukintoja, vaatii multaisan maan. Norjanangervo kukkii valkoisena ja on mielestäni idioottivarma (paitsi jänekset syö ellei suojaa talveksi). Pioni taas tykkää valosta ja voimasta (lannoitteesta) ja hyvästä mullasta, eli jos järkkäät ne hänelle, voi tykätä olla teillä. Nykyään saa vuorenkilpeäkin valkoisin kukin. Ota helppohoitoista porukkaa pihallesi! terv kesätäti

  • 7.1

   sanoo

   Kiitos vinkeistä! Jotain tuollaista helppohoitoista olisikin hakusessa, ja ehkä sitten pari näyttävämpää juttua kaveriksi… Täytyypi fundeerata…:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *