Tätisenkki ja Therese

Meille on kulkeutunut taas yksi perintökalu, 1960-luvulla valmistettu vanhalle tädille kuulunut senkki. Tällä hetkellä senkki on alakerrassa, mutta koska sisustuksemme on vielä ihan vaiheessa ja elää päivittäin en tiedä vielä sen lopullista paikkaa. Senkki on kovasti punertava ja mieleni tekisikin taittaa sävyä hieman kylmemmäksi. Asetin senkille rennosti nojaamaan Therese Sennerholtin tekstijulisteen ja Block-valaisimen, modernit esineet yhdistävät senkin paremmin muuhun ympäristöön sopivaksi.

Kommentit
 1. 2

  sanoo

  Ihana tätisenkki 🙂 Minusta tuo tiikki on kaunis puu sellaisenaankin, sopii niin hyvi tuon aikaiseen kalusteeseen. Siinä on muuten tosi kaunis malli, jalatkin niin kiva sirot. Hyvät mittasuhteet.

 2. 3

  Anonyymi sanoo

  Minua kiinnostaa kanssa tuo Theresen juliste tai oikeammin sen kehykset. Olen nimittäin miettinyt julisteen hankkimista ja sitä mistä löytäisin siihen sopivat kehykset. Mistä nuo sinun ovat? Onko sinulla tietoa siitä saako Sisustuksen Koodista kyseisiä julisteita tällä hetkellä? Heinäkuussa olisin tulossa Turkuun. Muutoin taidan tilata suoraan Ruotsista…

 3. 4

  sanoo

  Hanna:
  Kiitos 🙂 Olen ostanut tuon julisteen Sisustuksen Koodista. Tällä hetkellä tämä printti on loppu, lisää tulee luultavasti alkusyksystä. Joitakin muita aiheita on vielä jäljellä. Theresellä on kyllä nettikauppakin jos ei jaksa odottaa 🙂

  Malia:
  Onhan tiikki kaunis, mutta jotenkin tuo punaisuus vaan pomppaa omaan silmään 🙂 Mutta kieltämättä sopii tuon aikakauden huonekaluihin.

  Anonyymi:
  Tällä hetkellä tämä printti on Koodista loppu, lisää on luultavasti tulossa myöhemmin. Koko on ihan standardi 50×70 cm, tämän kokoisia kehyksiä saa esim. Ikeasta tai Clas Ohlsonilta. Omat kehykset taitaa olla Kodin ykkösestä hankitut.

 4. 5

  sanoo

  Mä pidän "tätisenkeistä", juuri raahasin vähän pienemmän lipaston kotiimme(http://retromoderni.blogspot.com/2011/05/uutta-sisustusrintamalla.html) ja muutama vielä odottaa oikeaa sijoituspaikkaansa. Tuo meidän pikkuruinen taitaa olla ihan samaa sarjaa kuin sun senkkis, sillä laatikostot ovat ihan samanlaiset mustilla reunoilla.

  Olen monesti miettinyt tuota vanhojen kalusteiden(50-60 luvun) maalaamista, sillä monessa paikassa nykysin näkee uustuotantona vastaavantyyppisiä senkkejä; hienoissa harmaan-mustissa maaleissa ja ne näyttävät erittäin hyviltä.

  Mutta toisaalta, minusta vanhan kuuluu olla vanhaa, mutta yden vanhan tätilipaston ovet kyllä vetäsen uudella maalilla; toisen mustaksi, toisen harmaaksi.

  Joskus, kai se vieläkin on in, "seurasin" kauhistuneena kun kaikki veti hienot vanhat kalusteet surutta vain valkoisiksi, oisko se valkoinenbuumi mennyt jo ohi, I hope.

  mukavaa viikkoa!

 5. 6

  sanoo

  RUMBO:
  No niinpä näkyy olevan ihan samaa muotoa. Laitappa kuvaa kun olet saanut maalausurakan tehtyä, hauska nähdä millainen lipastosta tulee…:)

  Samoja mäkin mietin, kaikki kunnia vanhalle, mutta joissain tapauksissa pieni freesauskin on ihan paikallaan. Ise en usko, että teen mitään radikaalia, korkeintaan jossain vaiheessa hion senkin ja laitan uuden suurinpiirtein samaa tummuusastetta olevan lakan tai petsin päälle. Mutta joo, valkoinen ei ihan kaikkeen sovinnolla istu 🙂

 6. 7

  sanoo

  Voinpa hyvin sitten laittaakin kuvaa, siihen toki saattaa vierähtää vielä tovi, riippuen koska saadaan portaita yläkertaan. Joo pieni freesaus voi joihinkin olla paikallaan, kuten tuo mun lipasto, ovet huonossa kunnossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *