Talon uudet vaatteet

Minulta toivottiin kommenttiboksissa ennen-jälkeen -kuvia
ulkoseinäremontista, tässäpä niitä nyt tulee muutama. Tuo ennen-kuva on
otettu juuri talon oston jälkeen eli puolitoista vuotta sitten,
näyttääpä sisältä purettu tiiliseinäkin olevan kasassa ikkunan alla,
hehe, ja muutenkin kaikki kamat levällään…

Talon väri muuttui alkuperäisestä hieman. Rakennusmääräysten mukaan korttelimme talojen tulee olla kellertäviä, emmekä halunneetkaan radikaalisti muuttaa talon alkuperäistä sävyä. Tavoitteena oli vaalea, kermainen sävy, joka ei olisi kuitenkaan liian keltainen. Sävyksi valikoitui lopulta Tikkurilan Vinha-kartan sävy 2664. Sävy elää aina vähän vuodenaikojen mukaan, kesäaikaan seinät näyttävät hyvin vaaleilta, talvella kontrastia on vähän enemmän. Ollaan kyllä oltu tyytyväisiä sävyyn, se on juuri sopivan vaalea, eikä kuitenkaan liian pastellinen. Nämä kuvat vääristävät sävyä pikkuisen, ainakin minun näytölläni seinät ovat vähän punertavat, mitä ne eivät luonnossa kyllä ole.

Vaihdoimme myös paneelityyppiä pikkuisen erilaiseen, vinoponttiseen paneeliin. Alun perinkin talo oli paneloitu kahteen suuntaan, alaosa vaakaan ja yläosa pystyyn. Halusimme säilyttää tuon jaon, sillä meistä se rytmitti varsinkin päätyjä kivasti, laitoimme vain valkoisen katkolistan vaihtokohtaa korostamaan. Kun kaikki vanhat aukkokohdat ja ritilät hävisivät ja hilseilevä paneeli vaihdettiin uuteen, koheni ilme kyllä huomattavasti.

Kaikki neljä ulkoseinää on nyt siis tehty uusiksi plus kuisti, joka rakennettiin kokonaan uudestaan. Vielä ei kuitenkaan ole hommat loppu, ensi kesänä olisi tarkoitus uusia katto ja sokkelikin kaipaisi vielä uuden pinnoitteen. Tämän kesän urakka taitaa kuitenkin olla tässä – ainakin päärakennuksen osalta.

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *