TALOLLA TAPAHTUNUTTA

Talolla on tapahtunut viime aikoina taas kaikenlaista. Saimme hartaasti odotetun rakennusluvan loppuviikosta ja  tämän myötä päästiin vihdoin julkisivujenkin kimppuun. Ja eipä siinä muuta kuin tuumasta toimeen, nyt pihan puoleisen sivun ulkoverhouspaneelit on purettu ja runko otettu näkyviin.
Rakennusluvassa ei lopulta kestänyt mahdottoman kauaa, meillä meni luvan saamiseen kuutisen viikkoa. Ei ollenkaan paha aika siihen verrattuna, että monet joutuvat odottamaan lupaa kuukausitolkulla, tosin aikaa luvan saamiseen kului kuitenkin tuplasti luvattua paria-kolmea viikkoa enemmän. Hiukan jäi kyllä kummeksuttamaan rakennusviraston toiminta, lomalle lähtenyt käsittelijä unohti siirtää hakemuksen kollegalleen ja ilmeisesti jossakin vaiheessa lupahakemuksemme oli hetken kateissakin. Aikaa tuhraantui myös kaikenlaisiin omituisiin lisäselvityksiin ja hakemuksen pallotteluun edestakaisin, mutta loppu hyvin kaikki hyvin. Nyt on lupa plakkarissa, ja suunnittelemamme muutokset hyväksyttiin sellaisenaan, mitään muutoksia ei tarvinnut tehdä.
Runko on pääosin ihan kohtuullisessa kunnossa, vaurioita löytyi vain tuon toisen ikkunan alta. Talon alapuu oli onneksi ihan hyvässä kunnossa, vain pieni pätkä joudutaan vaihtamaan tuon vuotaneen ikkunan tienoilta. Myös talon toisen puolikkaan vanhat hirret olivat hyväkuntoisia, eikä niitä tarvitse ainakaan tältä sivulta pahemmin paikkailla. Hyvä näin. 
Yläkertakin on nyt saatu kokonaisuudessaan purettua ja loput purut imettyä pois. Vanhat lattiapalkistot jäävät paikoilleen ja tuetaan uusilla kertopuilla, eli seuraavaksi täällä pääseekin jo tekemään uutta. Nyt kuitenkin keskitytään hetkeksi julkisivuihin ja jätetään sisähommat vähemmälle, hommat jatkuvat sisällä sitten syksymmällä julkkareiden valmistuttua.
Uusi viikko aluillaan ja viimeinen ennen kesälomaa, ihanaa! Tulevalla viikolla pitäisi hoitaa monia asioita eteenpäin, tärkeimpänä ehkä ikkunat, jotka olisi hyvä saada jo pian tilaukseenkin. Hakusessa on perinteisen malliset, mahdollisimman alkuperäisen oloiset ikkunat, tähän olemme jo löytäneetkin aika potentiaalisen vaihtoehdon. Näistä ikkuna-asiat ansaitsevat kuitenkin ihan oman postauksensa, tarkempaa juttua siis tulossa tämänkin aiheen tiimoilta vielä myöhempänä.
Mukavaa uutta viikkoa!
Renovation in progress.
Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Olen seurannut blogiasi niin kauan kuin olen täällä blogimaailmassa pyörinyt ja nyt se vasta mielenkiintoiseksi muuttuikin 🙂 Minä kun rakastan vanhoja taloja 🙂

  • 1.1

   sanoo

   No onpas kiva kuulla! Minä jo vähän pelkäsin, että tällaiset remppajutut tuntuisivat teistä tylsiltä, kun mitään varsinaisia muutoksia ei vielä ole näyttää…

   Kiitos kun olet ollut matkassa mukana 🙂

  • 2.1

   sanoo

   No niinpä, kyllä tuota lupaa jo odotettiinkin! Ja kiitoksia, nyt mennään taas innokkaina eteenpäin uusiin työvaiheisiin ja saadaan kunnolla vauhtia projektiin. Tai ainakin näin toivon 😉

  • 3.1

   sanoo

   Joo hehe, tällä hetkellä piha täyttyy telineistä ja muusta rakennusjutuista, pergoloista ja pihakalusteista saa vain haaveilla. Mutta eipä olisi oikeastaan hullumpi metallinen pergolakaan, simppeli metallikehikko, jota pitkin kasvit voisi luikerrella ja johonkin kohtaan ehkä vähän metalliverkkoa. Hmm, pitäisikös tästä oikein alkaa jalostamaan ajatusta pidemmälle… 😉

   Ja kiitos, kiva kuulla että remppa kiinnostaa!

  • 5.1

   sanoo

   Juuh, ja taas on edennyt pitkälle näistä kuvista. Hommaa on tosin sen verran paljon, että työ ei tekemällä lopu ainakaan hetkeen… 😀 Raksaraporttia tulossa taas lähiaikoina!

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *