Sivuvinkkejä

Sain jokin aika sitten pyynnön postata käyttämistäni inspiraatiosivustoista, joten tässä tulee pientä listaa suosikeistani. Seuraan aktiivisesti useita sisustus- ja kuvablogeja, ja suurin osa käyttämistäni inspiraatiokuvista on niistä peräisin. Etenkin moni ulkomainen blogi on vahvasti inspiraatiopainotteinen, ja sitä kautta löytää linkkejä yhä vain uusiin mielenkiintoisiin sivuihin. Blogilistassani näkyy osa suosikeistani, niistä mainittakoon erityisesti Convoy, La maison d´Anna G ja French by Design, jotka kaikki ovat hyvin kuvapainotteisia.

kuva Convoy
Myös Pinterest on yksi suosikkejani. Pinterest on ikään kuin leikekirja, johon kuka tahansa voi tallentaa inspiroivia ja innostavia kuvia. Sivustolta löytyy kaikkea laidasta laitaan, eikä se ole rajoittunut mihinkään tiettyyn aihealueeseen.
 kuva Pinterest
Arkkitehtuurillista ja ammatillista inspiraatiota haen usein Designboom– ja Dezeen -sivuistoilta. Sivustot esittelevät mielenkiintoisia kansainvälisiä kohteita, innovatiivisia projekteja ja maailman johtavien arkkitehtien ja suunnittelijoiden töitä. Usein mukana ovat myös työpiirustukset pohjakuvineen ja projektioineen.
kuva Dezeen
 
Monella valmistajalla on hienot nettisivut ja pressikuviin on panostettu. Silloin tällöin käynkin eri valmistajien sivuilla hakemassa inspiraatiota. Ruotsalaisia kiinteistönvälitysfirmojen kuvia vilahtelee blogeissa harva se päivä, ja minäkin löydän itseni usein Alvhemin tai Fantastic Frankin sivuilta. Jälkimmäisessä on aivan upeita kerronnallisia kuvia, joista voi ammentaa vinkkejä myös valokuvaukseen liittyen.
Nyt en tähän hätään muista muita esimerkkejä, eiköhän tässä ollut ne oleelliset. Tietysti yritän seurata myös koti- ja ulkomaisia sisustuslehtiä sekä heidän nettisivujaan. Välillä enemmän, välillä vähemmän. Lehtiä tulee usein ostettua kansikuvan perusteella. Jos se ei miellytä, lehti jää huomiotta.
Kuulisin mielelläni myös teidän vinkkejä hyvistä inspiraatiosivustoista. Niitä kun ei koskaan voi olla liikaa 😉
Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *