Saunahuoneen sisustuksesta

Vaikka talomme remontointi on vielä aika kesken ja aihe ei ole vielä lainkaan ajankohtainen, olen jo salaa mietiskellyt saunarakennuksemme yhteydessä olevan pienen saunakamarin uutta ilmettä. Tällainen minä olen, en voi olla suunnittelematta juttuja jotka tapahtuvat vasta joskus jos silloinkaan. Kun olimme ostamassa asuntoa, suunnittelin jokaisen asuntonäytön jälkeen kyseisen asunnon pohjaratkaisut päässäni uusiksi. Ja mikä pahinta, pohdinta ei jäänyt pelkkään huonejakoon. Välillä huomasin ajattelevani pitkät tovit tiloihin sopivia värejä, tapetteja, huonekaluja, valaisimia ja ties mitä. Ihan hullua, onneksi löydettiin tämä talo aika nopeasti eikä kovin monessa näytössä tullut käytyä.

 kuva Linum

Mutta siis asiaan. Huone olisi tarkoitus freesata jossain vaiheessa (talon valmistuttua) vähän elettävämpän kuntoon, niin että ainakin kesäisin siellä voisivat vieraat yöpyä. Tällä hetkellä huone toimii varastona ja on aika kaoottisessa tilassa. Lisäeristys on tehty aiemman asukkaan toimesta, joten kovin suurta remppaa ei tarvitse tehdä, mitä nyt lautalattia pitäisi ehkä uusia. Sisustus saa olla selvästi pehmeämpi ja vanhanaikaisempi kuin asuintiloissamme. Tällä hetkellä suunnitelmissa on kaksi vaihtoehtoa: joko ripaus ylläolevassa kuvassa näkyvää maalaisromantiikkaa valkoisilla paneeliseinillä ja -katolla. Kalusteet olisivat vanhoja, yksinkertaisia talonpoikaiskalusteita. Tekstiilit olisivat reippaan raidallista beigeä tai tricolor-sävyjä, yleisilme vaalea ja raikas. Toinen, herkullisempi vaihtoehto on tapetoida huone jollakin Morrisin ihanalla tapetilla alla olevan kuvan tyyliin. Kalusteet olisivat myös vanhoja, mutta väriskaala runsaampi ja värikylläisempi.

kuva Bolaget
Tällaisia hassutuksia minä mietin, vaikka takuulla olisi ajankohtaisempaakin pohdittavaa. Mutta onneksi haaveilu on aina sallittua 🙂 Kumpaa tyyliä te lähtisitte toteuttamaan 1940-luvun saunakamariin?

Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  Ehdottoman epävarmasti ottaisin saunakamarin haltuun hauskalla kirjotapetilla ja hankkisin mööpelit sinne 40- luvun tyyliin kirppiksiltä tms. Tekstiilejä joiden värit olisivat suoraan tapetista repäistyt. Sinivihreävalkoinen olis raikas mutta muitakin suosisin -hepu

 2. 2

  sanoo

  Molemmat tyylit on aivan ihania! Vitsin vaikea päättää. Mutta jotenkin tuo tapettijuttu voisi olla vänkä, on niin erilaista kuin teidän päätalossa.
  Ihana siitä tulee anyways 🙂

 3. 3

  sanoo

  Hepu:
  Totta totta, tuo kuulostaa kyllä hyvältä 🙂

  Malia:
  Just sen takia se vois olla aika kiva 🙂 Eri asia sitten, mitä tapetti tykkää kylmistä ja kosteistakin oloista…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *