Remonttivuosi 2011

Aina vuoden lopussa minulla on tapana tehdä itsekseni pieni yhteenveto kuluneesta vuodesta ja muistella mitä kaikkea onkaan vuoden aikana tapahtunut. Kulunut vuosi 2011 oli hyvin erilainen mitä aikaisemmat, sillä sitä hallitsi talomme remontti. Päätinkin tehdä pienen koosteen remonttivuoden kulusta, kun tapahtumat ovat vielä tuoreessa muistissa.

Tammikuun alkupuolella muutimme taloon. Lattia oli juuri levytetty ja vessa saatu nipinnapin valmiiksi. Kaikki tavaramme saatiin kuin saatiinkin mahtumaan yläkertaan, mutta tiukkaa se teki. Siellä kaaoksen keskellä asuimme seuraavat kuukaudet. Yritimme tehdä alakertaa nopeasti valmiiksi, ja tammikuun aikana mm. paneloitiin katto, maalattiin seiniä ja asennettiin parketti. Uudet sähkö- ja putkivedot veivät suuren osan työajasta.

Helmikuussa tehtiin viimeistelytöitä; listoituksia, maalausta ja sen sellaista. Kuukausi oli todella kylmä ja uusi takka oli kullan arvoinen, kun lämmityspattereita ei vielä ollut. Odotettu hetki koitti kuun lopussa, kun saimme keittiön. Tosin tasoa ja muutamaa ovea jouduimme vielä odottamaan useamman viikon, mutta oli kuitenkin jo liesitaso ja uuni, jolla kokata.

Maaliskuussa saimme keittiön puuttuvat osat ja pääsimme vihdoin muuttamaan tavaramme alakertaan. Oli mahtavaa, kun sai järjestellä astiat kaappiin ja kantaa tavarat paikoilleen! Sitä iloa kesti pari viikkoa, sen jälkeen keittiön vesiputken liitososa sanoi poks sillä seurauksella, että puolen kerroksen parketit jouduttiin repimään ylös. Lattialevyihin porattiin reikiä ja kastuneet villat vaihdettiin. Luojan kiitos vesi ei ollut ehtinyt imeytyä lattialevyihin niin pahasti, että ne olisi jouduttu vaihtamaan kokonaan uusiin.

Huhtikuussa toivuimme vesivahingosta, saimme uuden parketin ja työt pääsivät eteenpäin. Heti kun maa oli sulanut, rupesimme kaivamaan salaojia talon ympärille. Vuokrasimme pikku kaivinkoneen, mutta suuri osa maasta piti kaivaa ylös käsipelillä, sillä kallioinen tontti ja maassa kulkevat sähkö- ja vesijohdot toivat hommaan oman haasteensa. Sulanut maa paljasti myös talven rakennusjätteet; valtavat puukasat, jotka vaativat useammatkin talkoot ennen kuin kaikki oli sahattu takkapuiksi.

Kun piha oli kaivuutöiden takia täysin myllerryksessä, oli hyvä muokata sitä muutenkin. Huhti-toukokuussa vaihdoimme pihaliittymän paikkaa ja levitimme pihalle tonneittain sepeliä ja multaa. Uusi nurmikko saatiin alulle. Toukokuussa oli myös aika pitää pienet kekkerit remontin etenemisen kunniaksi – tai harjakaisetko ne vasta olivatkin 😉 Toukokuussa aloitin myös tämän blogin pitämisen, remontti- ja sisustusblogi oli pyörinyt mielessä pitkään, mutta nyt siihen tuntui olevan viimein aikaa.

Touko-kesäkuussa mies ryhtyi tohinalla rakentamaan terassia saunan kylkeen. Nurmi kasvoi reippaasti ja oli aika hengähtää hetkinen ja nauttia kesästä.

Heinäkuussa alkoi projekti ulkoseinä. Vanha kuisti hajotettiin ja tilalle tehtiin uusi, samoin koko kuistin puoleinen ulkoseinä uusittiin. Taisi olla aika kuuma.

Elokuussa viimeisteltiin seinää, maalattiin se toisen kerran ja viimeisteltiin kuistin sisäpuolta.

Syyskuussa, tai oikeastaan jo elokuun lopussa aloitin työn ohella opiskelun. Remonttihommat väistyivät hetkeksi ja tilalle tulivat opiskelun täyteiset viikot.

Lokakuussa haaveiltiin jo tulevasta ulkomaanmatkasta. Kuussa sattui myös pieni ylläripylläri, kun huomasimme saunarakennuksen katon vuotavan. No katto meni pikatalkoilla uusiksi ja samalla alkoi saunatuvan remontti. Tapahtuneesta kirjoittelin mm. Kattojuttuja -postauksessa.

Marraskuussa saunatupa ja -eteinen valmistui ja mies sai päähänsä aloittaa saunaremontin. Käytiin tuulettamassa aivoja Hurghadassa ja tultiin takaisin kylmään ja ankeaan Suomeen.

Joulukuussa otettiin ensimmäiset löylyt uudessa hyväntuoksuisessa saunassa. Valitettiin joulukiireitä ja vietettiin ensimmäinen joulu uudessa kodissamme.

Sellaista kaikkea mahtui vuoteen 2011 – näin lyhyesti tiivistettynä. Vaikka kaiken piti olla vielä ”tuoreessa muistissa”, oli kaikkea tapahtunutta ja varsinkin tapahtuma-ajankohtia yllättävän hankala muistella enää jälkikäteen. Ei enää muistanutkaan, mitä kaikkea oli tapahtunut ja missä kuussa.

Kaiken kaikkiaan oli kyllä melkoisen tapahtumarikas vuosi, joka varmasti jää muistoihimme yhtenä erityisenä virstanpylväänä. Hyvä näin, mutta ei kyllä haittaisi yhtään, vaikka uusi vuosi olisi hieman seesteisempikin.

Kommentit
  1. 1

    sanoo

    Olipa kiva katsoa teidän remppa noin pikakelauksella 🙂 Aivan ihana tuo teidän talo, en ollutkaan aiemmin nähnyt/huomannut siitä ulkokuvia. Vanhoissa taloissa on kyllä sitä jotain 🙂 Hyvää uutta vuotta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *