REMONTTIKUULUMISET VKO 34

Huhhei mikä viikko! Kotiuduttiin juuri raksalta, siellä on tehty viime aikoina pitkää päivää. Harva se ilta ollaan raahauduttu kotiin vasta illalla yhdentoista kieppeillä – ja aamuksi taas tietysti töihin kuka minnekin suuntaan. Mutta onpahan saatu paljon aikaiseksi! 
Ennen viikon remonttikuulumisten kertausta haluan kuitenkin kiittää teitä kaikkia edellisen keittiöpostaukseni kommenteista niin täällä blogin, Facebookin kuin Instagraminkin puolella. Olette te aika huippuja! Vastaan kommentteihin heti kun tilanne sen sallii, kaikki terveiset on kuitenkin jo luettu innolla ja ilolla. Kyllä teidän lukijoiden tsemppauksesta saa vaan niin paljon lisäpuhtia tähän hommaan!
Mutta palataanpa taas takaisin tämän päivän varsinaiseen asiaan ja kurkataan seuraavaksi kuvista mitä kaikkea sitä onkaan tullut tehtyä kuluneen viikon aikana:
Minä olen viikon aikana lähinnä maalannut. Tai oikeammin kitannut, hionut ja maalannut. Ihmeen paljon maalattavaa sitä yhteen taloon vaan mahtuu, onneksi nyt homma on sentään enää muutamia viimeistelyvetoja vaille valmis. Listoja tuli maalattua pitkät pätkät sekä irtona että paikallaan, tässä eteiseen tulevaa karmilistaa. Tällä hetkellä listoittamatta onkin enää juuri tämä nimenomainen tila, se saa nämä kuvan listat paikalleen luultavasti huomenna, jahka tuosta ensin vielä vähän kuivuvat.
Mies taituroi viikon aikana rintapaneelit olohuoneeseen ja ruokasaliin, ja näistä(kin) napsahti minulle myös melkoinen kittaus- ja maalausurakka. Nyt paneelit ovat kokonaisuudessaan valmiit, vain sähkökalusteet pitäisi laittaa vielä takaisin paikalleen. Lopputuloksesta tuli kyllä tosi kiva, vaikka olihan tämä kieltämättä vähän työläs homma näin muiden kiireiden keskelle. Teen paneeleiden työvaiheista ja käytetyistä materiaaleista tarkempaa juttua blogiin vähän myöhemmin, joten palataan asiaan näiden tiimoilta hieman tuonnempana.
Viikonlopun aikana tapetoitiin myös eteinen, ja jestas siitä tuli kiva! William Morrisin Pimpernel-tapetti tuo juuri sopivaa säväystä harmaasävyiseen alakertaan. Pieni läpikulkutila kestää minusta hyvin vähän reippaammankin tapetin, ja tekee sisääntulosta heti astetta tunnelmallisemman. Onneksi käännyin värien puoleen, vaikka ei toinen vaihtoehtonikaan huono olisi ollut.
Tulevaa muuttotarkastusta silmälläpitäen myös portaikon käsijohde asennettiin paikoilleen, se pitää maalata vielä pintamaalilla, mutta jäänee raikkaan valkoiseksi. Sen sijaan varsinainen portaikon kaide puuttuu valitettavasti vielä toistaiseksi, sitä ei puuseppä ennättänyt tehdä vielä valmiiksi.
Tänään olikin sitten talolla täysi tohina päällä, talkooporukalla fiksasimme viimeisiä juttuja kuntoon ja tyhjensimme ja siivosimme koko huushollin putipuhtaaksi. Kiitos vielä koko poppoolle ihan huikeasta avusta! Asuinkerroksista puuttuu nyt oikeastaan enää patterit ja nuo alimman kuvan aukkoon tulevat pariovilehdet, joitakin listoja ja muita pieniä juttuja – ja tietysti se kovan onnen kaide. Kaikki asumiseen tarvittava on kuitenkin nyt valmiina, ja lattiapahvien poiston ja perusteellisen siivouksen jälkeen talo alkoi näyttää jo ihan eri tavalla kodilta. Kyllä oli jännä tunne kävellä illalla siisteissä, tyhjissä huoneissa – missä vaiheessa tämä oikein tuli näin valmiiksi? 
Huomiseksi meille on sovittu muuttotarkastus, nyt saakin jännätä, mitä tarkastaja tuumaa. Sormet ja varpaat ristissä täytyy toivoa, että puuttuva kaide ei aiheuta hankaluuksia, lähtökohtaisesti kun tämä kuitenkin pitäisi olla paikoillaan. Jos kaikki menee hyvin, niin sitten saakin alkaa jo suunnittelemaan muuttopäivää – aika huimaa! Mukavaa uutta viikkoa täältä jännän ääreltä!
Happened this week at our house: moldings are installed and painted almost in every room, high wainscoting is made to dining and living rooms, hallway is wallpapered and the whole house is cleaned for the upcoming inspection that needs to be done before moving in. It´s been a hard week, but we got so many things done as well. And maybe next week we will be able to move in. So exciting!
Kommentit
  • 1.1

   sanoo

   Kiitos Hanna! No joo, työn määrä on kyllä ollut sellainen, että kieltämättä takki alkaa olla nyt vähän tyhjä. Mutta onneksi nyt syksyn tullen helpottaa, vaikka hommat ei suinkaan muuttoon lopu. Ihana päästä kuitenkin nauttimaan pimeistä syysilloista ihan vaan kotosalla!

  • 1.3

   sanoo

   No niinpä, voi olla, että seuraavat viikot ei liikuta talosta minnekään paitsi pakollisiin töihin! Pidemmällä tähtäimellä ajateltuna taas en osaa sanoa – toisaalta näin ajattelin edellisestäkin talosta, ja eipä sinne ole tullut yhtään haikailtua. Aika aikaansa kutakin. 🙂

   Kiitos – nautitaan varmasti!

 1. 2

  Anonyymi sanoo

  Voi että miten upea lopputulos! Olen seurannut mielenkiinnolla remontointia alusta loppuun saakka ja täytyy sanoa, että olette kyllä tosi taitavia ja ihan mahtava sisustussilmä sinulla! Asun itsekin Turussa ja olen muutaman vuoden ajan ollut kiinnostunut vanhoista taloista ja remontoinnista ja tässä blogissa on kyllä siitä saanut nauttia. Onnea teille urakan valmistumisesta! Miltä muuten kellarissa näyttää nykyään?

  T:Maija

  • 2.1

   sanoo

   Kiitos! Mahtava kuulla, että olet seuraillut innolla mukana. Vanhoissa taloissa on vain sitä jotakin, eikö! 🙂

   Kellarissa näyttää aika samalta kuin puoli vuotta sitten – betonipintaa lähinnä siellä. Nyt syksyn ja talven tullen käymme tuon tilan kimppuun, jahka saadaan ylemmät kerrokset ensin kuntoon. Lisää juttua siis tästä tilasta tulossa syksyn mittaan!

  • 2.2

   Anonyymi sanoo

   Voi mahtavaa, jään innolla odottamaan! Kyllä, nimenomaan vanhoissa taloissa on sitä jotakin! Kun vain olisi osaamista yhtä paljon kuin teillä. Vaikka teidän urakka on ollut tosi suuri niin lopputulos taitaa palkita uurastajan. Kiitos, kun olette ottaneet mukaan nojatuolimatkalle! 🙂

   Maija

 2. 3

  Anonyymi sanoo

  Huikean kaunista! Kaikki! Peukut lopputarkastukseen! (…. luulisi tarkastajan mykistyvän kaikesta kauniista, eikä takertuisi kaiteen puuttumiseen). 🙂
  Johanna

  • 3.1

   sanoo

   Kiitos Johanna! No näin luulisi, että katsoisivat kokonaisuutta yksittäisten juttujen sijaan, mutta eihän noista koskaan tiedä… :))

 3. 4

  sanoo

  Tuleepa uudesta kodistanne ihana! 🙂 Tykkään valtavasti keittiöstänne ja tuosta ihanasta takasta, eteisen tapetista sekä vihreistä ovistanne. 🙂

  • 4.1

   sanoo

   Kiitos Liisa! Nuo jutut ovat minunkin omia lemppareita, alkuperäinen takka tietysti kaikista suurimpana silmäteränä. Siihen ihastuin jo ensimmäisellä visiitillä. 🙂

 4. 6

  sanoo

  Kyllä on niin kertakaikkisen upea kokonaisuus, että ei voi muuta kuin nostaa hattua urakallenne! Pian pitkä remonttiaika palkitaan sillä, että saatte joka päivä nauttia yksityiskohtia myöten upeasta kodista. 🙂 Tsemppiä vielä muuttoon!

  • 6.1

   sanoo

   Huh, kiitos Miia! On kyllä aika uskomaton tunne, että tämä pitkä urakka alkaa hiljalleen olla loppumassa… Ainakin kriittisten vaiheiden osalta siis, hommathan ei vanhassa talossa tunnetusti lopu koskaan. 😉

 5. 9

  Anonyymi sanoo

  Ihan käsittämättömällä taidolla ootte remontoineen taloa. Kaikki pikku yksityiskohdat on vimpanpäälle mietitty. Aivan mahtava lopputulos. Mistä olet muuten tuon eteisen vihreän tapetin ostanut? Kiitos. Maria

  • 9.1

   sanoo

   Kiitos Maria ihanasta kommentista. Kyllähän tuota on pieteetillä tehty, jestas sentään. On kyllä ollut opettavainen ja antoisa, joskin aika raskaskin matka. Mutta nyt vihdoin pääsee nauttimaan sen hedelmistä! 🙂

   Tapetti on ostettu Koodista, sieltä löytyy Morrisin edustus.

 6. 10

  Anonyymi sanoo

  Kahden ammattilaisen mestarillinen työnäyte. Kyllä sen nyt näkee sokeampikin tarkastaja, että kaide ei jää asentamatta näin yksityiskohtaisesti mietitystä kodista. Tai sitten voi painua sinne missä pippuri kasvaa! 🙂
  Vielä kerran: ONNEA uuteen, upeaan kotiinne!
  terkuin, Tuulia

  • 10.1

   sanoo

   Voi Tuulia, kiitos (taas kerran) sanoistasi! Heh, no tarkastaja oli kuulemma ihan myyty ja kysyi, josko saisi ottaa valokuvia ihan kollegoillekin näytettäväksi. Ei siinä paljon kaiteita katseltu. Onneksi! Toisinkin olisi voinut olla, ei näistä koskaan tiedä…

  • 13.1

   sanoo

   Kiitos! Hyvin siinä sitten lopulta kävi eli nyt on muuttolupa plakkarissa.

   Kellariin ei kuulu mitään, siksi siitä ei ole kirjoiteltukaan. 😀 Jätettiin tuo tila ihan vaiheeseen, kun keskityttiin ylempiin kerroksiin ja talon muuttokuntoon saamiseen. Nyt kun nämä kerrokset alkavat olla kondiksessa, tulee nyt syksyllä kellarin vuoro – jatkossa remonttikuulumisissa keskitytäänkin varmasti tähän tilaan ja kuistiin. Ensin kuitenkin hengähdetään hetki!

 7. 14

  Anonyymi sanoo

  Oho, en edes heti tajunnut kuvista, että siellähän tapetti eteisessänne jo koreilee! Sillä se sopii tuonne niin täydellisesti, että on kuin alkuperäistä kalustoa vanhassa talossa. Olisi muuten todella kiva nähdä viikkojen päästä sellaisia sisustuskuvia, joissa remonttipariskunta itse näkyisi – vaikka epätarkastikin – elelemässä kodissaan. 🙂

  • 14.1

   sanoo

   Siellä se tosiaan jo on 🙂 Minustakin istuu tosi kivasti tunnelmaan, tuo väreillään ja kuvioillaan vähän lisää vanhan ajan henkeä taloon.

   Kiitos toiveesta, me nyt ei olla mitään varsinaisia linssiludeja, mutta yritän toteuttaa sitä parhaani mukaan. 🙂 Pieni kurkkaus tähän remonttipariskuntaan tuli sentään jo tämän päivän postauksessa, heh.

 8. 15

  Anonyymi sanoo

  Huh huh, on kyllä täydellisyyttä hipova tämä. Upeasti vanha talo remontoitu tähän päivään, tätä näkee liian harvoin.

  • 15.1

   sanoo

   Kiitos! Minustakin on kyllä valitettavaa, että niin monet vanhat talot joutuvat kaltoin kohdelluiksi – joko talon henki on remontoitu piiloon tai niiden on annettu mädäntyä piloille. Asiaan ei oikein voi vaikuttaa kuin omalla toiminnallaan, tämä onkin tälläinen yhden projektin mittainen hatunnosto vanhoille taloille. Jospa tämä innostaisi muitakin vaalimaan vanhoja taloja ja arvostamaan eri aikakauden tuotteita. Helpommalla toki pääsee rakentamalla uutta, mutta kannattaako kaikki valinnat sitten aina tehdä helpoimman kaavan mukaan, se on toinen juttu…

 9. 16

  Anonyymi sanoo

  A I V A N I H A N A!!! Sulla uskomaton taito nähdä asiat. Sen saa minkä ansaitsee. Onnea uuteen kotiin. -Bruno

  • 16.1

   sanoo

   Huh, kiitos Bruno! Todella kauniisti sanottu. Ja kyllähän tämän eteen sitä vaivaa on kieltämättä tullut nähtyä…

  • 18.1

   sanoo

   Kiitos, Päivi! On kyllä huimaa, että miltei puolentoista vuoden projekti alkaa vihdoin konkretisoitua siihen pisteeseen, että työn hedelmistä pääsee nauttimaan. Ei sitä meinaa vielä uskoa, että ihan pian tuosta raksasta tulee koti.

 10. 19

  Anonyymi sanoo

  Aivan ihana! Keittiö on mieletön, kaapistojen väri ja muotokieli täydelliset. Rintapaneelit ovat kiva ja omintakeinen ratkaisu vanhaan taloon. Piste iin päälle! Ja tapetit, WAU! Pelkkää ihastusta!

  Pää täynnä kysymyksiä…Ovatko kaikki maalatut seinät samaa harmaata? Mi(t)kä sävy(t) kyseessä? Kuinka korkeat seinien rintapaneelit ovat? Miten toteutinne ne? Teittekö ne vanerilevyistä ja listoilla? Miten saitte paneelien saumat liitettyä elämättömäksi? Askartelitteko rintapaneelit kaikki talon huoneisiin? Melkoinen savotta! Ovilistojen alareunan "täytepala" kaunis yksityiskohta ja rajaa nätisti seinän paneelia ovilistasta. Oliko oma keksintö vai onko tuollaiset olleet tyypillisiä vanhoiss ataloissa? Listat ja ovet taitaat olla puhtaan valkoiset.

  Meillä on itsellä 30-luvun puutalossa väliovissa originaaliväri – harmaanvihreä – ja miettinyt josko valkoiseksi…Meillä on muuten yläkerrassa kuusilankkulattia vetäisty Osmon puuvahalla. Kestänyt lasten leikit ja kolhut hyvin. Helppo huoltaa ja siivota. Sävynä 2xkoivu + 1xmattakirkas. Teidän lattian kombikäsittely oli aivan uusi juttu!

  • 19.1

   sanoo

   Kiitos ihanasta kommentista! Ja tässäpä vastauksia:

   Olkkarin ja ruokasalin seinät ovat samaa harmaata, sävy on Tikkurila Pro Grey 1937. Keittiön kaapit ovat sävyä Pro Grey 1938, eli astetta tummemmat, ja pikkuvessan yläosa on maalattu olkkarin ylijäämämaalilla. Muualla ei harmaata olekaan.

   Rintapaneeleista kirjoittelen ihan justiinsa kattavammin, joten niistä enemmän tuon postauksen yhteydessä. Paneelit tehtiin vain olkkariin ja ruokasaliin, muut huoneet jäivät pelkälle lattialistalle.

   Tuo ovilistojen "täytepala" on aika yleisesti käytetty vanhoissa taloissa, ei siis ole omaa keksintöä. 🙂 Ilman tuota palikkaa listoittajalla on edessä ongelma, kun leveitä, keskenään erilaisia lattia- ja karmilistoja ei saa liitettyä toisiinsa kauniisti (toki vähän listan mallistakin riippuu kuinka hyvin istuvat yhteen). Palikan mallikin mukailee vanhaa yleistä mallia, koko ja mittasuhteet on kuitenkin viilattu itse listojen mukaan. Listat ja ovet on maalattu Tikkurilan Perinnevärikartan sävyllä 133A, eli sävy on pikkuisen harmaaseen taittava ns. vanhanajan valkoinen.

   Kuusilankkua mekin ensin ajattelimme koko taloon, mutta sahat eivät sitä meille jostain syystä meinanneet millään tarjota. Otettiin sitten mäntyä, kun sitä meille suositeltiin useasta paikkaa, ja ihan nätti siitäkin tuli. Kuusessa toki houkutteli tasavärisyys, mutta lipeä tasoitti kyllä männynkin raitaisuutta ihan mukavasti. Osmolla on kyllä hyviä tuotteita, puuvahakin toimii varmasti lattiassa tosi kivasti! Vaha taitaa tuoda kestävyyttä vielä jonkin verran enemmän. Meillä Osmon öljyvaha lattian pinnassa, eli eroaa ehkä hippasen ominaisuuksiltaan tuosta pelkästä puuvahasta, tuskin kuitenkaan ominaisuudet kovin radikaalisti poikkeavat toisistaan…?

 11. 20

  sanoo

  Hyppäsin seuraamaan blogiasi vasta vähän aikaa sitten. Ihanaa seurattavaa. Oikeastaan yksi kiinnostava kysymys heräsi: kuinka kauan remppaprojektinne kesti ja kuinka kauan alunperin arvioitte sen kestävän?

  • 20.1

   sanoo

   Kiitos Paula, kiva kun löysit tänne!

   Me teimme talokaupat viime vuoden vappuna ja purkutyöt aloitimme vuosi sitten kesäkuun alussa. Purkutöiden jälkeen teimme ensin runkotyöt ja julkisivut kuntoon, ja talvella siirryimme sisätiloihin.

   Alun perin olimme ajatelleet, että pääsisimme muuttamaan ehkä kevään korvilla. Tätä suunnitelmaa tehdessä miehen piti tehdä taloa täyspäiväisesti, mutta sitten hän ottikin vastaan opiskelupaikan ja olikin päivät kiinni opiskeluissa, luonnollisesti tästä syystä aikatauluunkin tuli vähän pidennystä. Meillä ei ole ollut ollenkaan ulkopuolista työvoimaa käytössä sähkö-, putki- ja iv-töitä lukuunottamatta, eli kaikki rakennustyö on hoitunut omin voimin iltaisin, viikonloppuisin ja vapaapäivisin, niinpä remontin teko on pitänyt sovittaa muihin töihin sopivaksi ja tarkka valmistumisaikataulu jätetty suosiolla määrittämättä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *