PÖYDÄSSÄ PÄÄSIÄISENÄ

Niin vain se pääsiäinen hujahti ja huomenna pitäisi taas palailla arkeen. Meillä ollaan nautittu viikonlopusta ihan täysin rinnoin, on syöty kaikkea hyvää, nautittu auringosta ja tehty pienehköksi perinteeksi muodostunut pääsiäisajelu avokuplalla – tällä kertaa ei tullut edes kylmä. Aika huippu viikonloppu kaiken kaikkiaan.

Meidän pääsiäisen ruokapöytään kuului tällä kertaa lammas, nyt teimme perinteistä paistia valkosipuli-yrttimarinadilla. Minttua ja rosmariinia piti hamstrata kotiin reilusti, tuoreet yrtit ovat vaan niin hyviä. Ja ovathan nuo vehreät puskat myös ihanan näköisiä keittiössä.

Tulipa syötyä myös kevään ensimmäiset parsat. Grillikausi jäi aikeista huolimatta vielä avaamatta, mutta parsat paistuivat mukavasti uunissakin. Pekoni toi mukaan kivasti suolaisuutta ja savuista makua, erityisesti miesväki tykkäsi tästä yhdistelmästä.

Lampaan kaveriksi tein valkosipuliaiolia, joka toimi ihan älyttömän hyvin lampaan kanssa. Makeahkot uunikasvikset täydensivät vielä näitä makuja ja yhdistelmä oli jotain todella hyvää. Suosittelen kokeilemaan, meillä tehdään varmasti tätä komboa vielä toisenkin kerran.

Pääsiäiskattaukseen väriä toivat iloisen keltaiset Artekin Siena-servetit. Kurkatkaapa Facebookin puolelta myös toisen päivän versio pellavaservetein totetettuna. Kaivoin kaapista huopaiset tabletit ja lasinaluset, ja siinä se sopivan rento kattaus sitten olikin.
En yleensä jaksa hirveästi viilailla kattausten kanssa, siksipä juhlatunnelmaa nostattaa jo pelkät servetit ja kynttilät pöydässä. Tällä kertaa Muuton kynttilänjalka sai tuoda tunnelmaa ruokahetkeen. Olen juuri nyt aivan ihastunut niihin ja sirotellut niitä ympäri kämppää, kuten viime päivien kuvistakin voi huomata, heh. Todellinen joka paikan tuote, ja omaan silmääni tällä hetkellä jokseenkin tuore.

Sellaisissa merkeissä herkuteltiin meillä. Ihan pelkäksi laiskotteluksi ei pääsiäinen kuitenkaan mennyt, sillä kuuluipa viikonloppuun myös yksi pieni kunnostusprojektikin. Siitä lisää myöhemmin proggiksen valmistuttua.
Nyt ilta jatkuu auringon viime rippeistä nauttien ja pääsiäissuklaavarastoa tuhoten, lämpöistä kevätiltaa teille!

This has been such a great Easter: the sun was shining almost all the time and there was extraordinary warm outside, almost 20 degrees celcius in Finland! We have lingered outside, enjoyed the sun and probably the most important thing – eated well. Here´s some pictures of our dinner preparations. We made roasted lamb with aioli and oven roasted asparagus, so simple yet delicious.
Kommentit
  1. 1

    sanoo

    Ihanan yksinkertainen kattaus! Eikä, meillä oli lähes sama menu. 🙂 Meilläkin oli alkupaloina parsaa käärittynä parmankinkkuun ja pääruoaksi karitsan karetta, tuli aivan mielettömän hyvää!! Ihan meinasin villiintyä, kun en ole pitkään aikaan syönyt lihaa, enkä varsinkaan tuollaista mehevää mediumia.. Niin ja uunissa bataattia, punajuurta, palsternakkaa ja porkkanaa.. Pikkuisen kismitti, kun hollandaise onnistui kerrankin kunnolla, ja sitten unohdin sen alkupaloilta!! Ja kun yritimme seivata tilanteen ja lämmittää sen pääruoalle mikrossa, niin se juoksettui.. :F Noo, ihan herkkua oli näinkin! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *