Porrasinspiraatiota

kuvat Bolaget, Pinterest

Pitäisi tässä talven aikana uusia meidän sisäportaat, niinpä keräsin vähän inspiraatiota aiheeseen liittyen. Uudet portaat saavat olla tuollaiset reilut vanhan ajan lautaportaat, todennäköisesti valkoiset väriltään. Yläkerran umpikaide saa myös purkutuomion, tilalle olen kaavaillut kevyttä metallista 50-luvun henkistä pinnakaidetta. Jotain toiseksi alimman kuvan tyylistä ehkäpä. Tällä hetkellä umpikaide blokkaa puolet ikkunasta, ja on muutenkin tilaan turhan raskas.

Käsijohde vaihdetaan myös uuteen puiseen tai metalliseen versioon. Vähän auki on vielä portaiden liukuesteet, jyrkkyyden vuoksi sellaiset taitaa olla aika välttämättömät. Nyt jo ollaan pari kertaa tultu lentäen alas, ja liukas Betolux tuskin auttaa asiaa. Teipit ovat ehdoton no-no, tämänhetkisinä vaihtoehtona on sekoittaa liukuestemaalia valkoiseen Betoluxiin ja maalata huomaamattomat raidat portaiden päähän, tai sitten asentaa valkoiset listat. Olen myös kuullut jonkun maalaanneen portaita Unica-kalustemaalilla, joka on kuulemma Betoluxia karheampaa. Tiedä siitä sitten.

Tähän olisi hauska kuulla teidän kommenttejanne. Onko joku kokeillut Tikkurilan liukuestemaalia, ja jämähtääkö siihen kaikki karvat ja roskat kiinni? Tämä tietysti riippuu maalien sekoitussuhteesta, mutta käyttökokemuksista olisi kiva tietää enemmän.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Meillä myös samantyyppinen porrasasia ajankohtainen, joten jään mielenkiinnolla seuraamaan keskustelua.

  Pakko tähän samaan kommentoida, olin yhdistänyt sut jotenkin vahvasti Marickeniin ja törmäsinkin ihan toisessa paikassa:).

 2. 2

  sanoo

  Sama haaste meilläkin!Tehtiin vanhoihin mikälie pahvivanerirappusiin (lienee 50-luvulla ollut matto liimattuna niihin) uusi pinta liimapuulevystä ja seuraava proggis on niiden maalaaminen Betoluxilla. Sitä Tikkurilan liukuesteraetta olen itsekin miettinyt. Vanhassa pinnassa ei ollut mitään, sitä vaan oppii aika varovaiseksi villasukissa hiihdellessä. Sellaiset huopatarrat tai teipit on R U M I A, joten visuaalisuus turvallisuuden edellä mennään. Katsotaan sitten kun oon taittanut nilkkani kerran, et oonko samaa mieltä vielä 🙂

  Jään kuulolle!

  • 2.1

   sanoo

   Heh, ei ne kyllä mitään kaunistuksia ole, todellakaan… Varovaisuutta mäkin olen painottanut, mutta pari kertaa kun on tullut persauksillaan alas niin kai täytyy jo uskoa 😀

 3. 3

  sanoo

  Hei,
  Meillä vanhat mäntyiset portaat maalattiin betoluxilla valkoisiksi. Hyvät tuli. MUTTA.. ne liukuesteet.. portaissa oli urat muovisille liukuesteille. Vaihdoimme vanhat uusiin. Mutta rumat ne on. Onko mitään ideaa, mitä näihin uriin (2-3 cm) voisi pistää?
  Terkuin Vakkarilukijasi Kati

  • 3.1

   sanoo

   Heippa ja anteeksi, kun vastaukseni on vähän kestänyt, en huomannut heti kommenttiasi 🙂 Mutta joo, en oikein tiedä mitä muuta niihin voisi laittaa, varmaan ne urat pystyisi tasoittamaan pois, mikäli ette halua niissä liukuestettä pitää? En nyt tiedä mikälaiset liukuesteet teillä on, mutta joiltakin porrasfirmoilta löytyy myös aika kapeita esim. teräksisiä liukuesteitä, jotka eivät välttämättä ota silmään niin kovasti. Millaiseksi olet kokenut Betoluxin, onko maalipinta tuntunut liukkaalta?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *