Pipareita

Täällä joulufiilistely sen kun jatkuu, intouduin viikonloppuna leipomaan oikein pipareitakin. Taikinan teossa kaikki ei mennyt ihan putkeen, meinasin jo heittää sen poiskin mutta onneksi kuitenkin paistoin piparit, lopputulos oli kaikesta huolimatta ihan herkullinen. Tai ainakin purkin sisältö on jo jonkin verran vähentynyt kuvaan verrattuna… Ohjeena oli tämä monta kertaa hyväksi havaittu resepti:

Joulupiparit

250 g voita
2 1/4 dl sokeria
1 muna
3/4 dl siirappia
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 1/2 tl neilikkaa
2 tl pomeranssinkuorta
1 1/2 tl soodaa
6 dl jauhoa

Kiehauta siirappi ja mausteet ja jäähdytä. Lisää seos voi-sokeri-vaahdon joukkoon. Lisää muna voimakkaasti vatkaten, viimeiseksi jauhot joihin sooda on sekoitettu. Anna taikinan olla kylmässä seuraavaan päivään, paista 200 asteessa noin 8 min.

Tarjoiluvaunulle on piparipurkin lisäksi muuttanut myös lahjaksi saatu suloinen myrtti, itselleni suhteellisen uusi tuttavuus. Luulen, että tuosta tulee uusi suosikkini, kasvi on aika kaunis tuossa betoniruukussaan ja mikä parasta, kuulemma vielä helppohoitoinenkin. Näin talvisaikaan huomaan kaipaavani kotiin vähän normaalia enemmän vihreää, yksikin tuollainen kasvi riittää jo piristämään keittiötä.

Kommentit
  1. 1

    sanoo

    Ohoh, hienoa että joku jaksaa nähdä itse vaivaa taikinan eteen. Meillä piparitaikinan leipoo lähicittarin pakasteallas…

    • 1.1

      sanoo

      No joo, ei se loppujen lopuksi ole iso vaiva kun taikinan pyöräyttää valmiiksi, itsekin kyllä välillä tulee oikaistua pakastealtaan kautta. Nyt oli fiilistä tehdä, siispä tein 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *