Pihkalan top vitonen

Sain hetki sitten Suvilta kivan haasteen, joka on peräisin alkujaan Esmeraldalta. Haasteessa pitää kirjata oman kodin sisustuksen top 5 – viisi oman kodin sisustuksen tämän hetkistä kulmakiveä.

Täytyy sanoa, että Suvin toteutus haasteesta vastaa aika lailla omaa näkökulmaanikin, sillä ajattomuus, kontrastit ja ripaus trendikkyyttä kuuluvat minunkin sisustusperiaatteisiin. Hetken pähkäiltyäni päätin kuitenkin yrittää toteuttaa haasteen enemmän yksittäisten tekijöiden näkökulmasta, niin kai se oli alun perin tarkoituskin. Tämän hetkisistä jutuista ei ole kuitenkaan kyse, vaan ennemminkin sisustuksemme kestävistä peruspilareista.

Mutta nyt pidemmittä puheitta tässä tulee meidän kodin sisustuksen kulmakivet top 5:

1. Lattia. Remonttibudjettimme oli aika pieni eikä taipunut moneen asiaan. Alusta asti oli kuitenkin selvää, että halusimme panostaa hyvään ja laadukkaaseen, aitoon lattiamateriaaliin. Alakerran lattiaksi valikoitui Upofloorin Kartano-lankkuparketti ja väriksi klassinen tammi. Keskitumma tammi toimii kauniina pohjana vaaleille huonekaluillemme ja tuo tunnelmaa ja sävyä kotiin. Lisäksi se on sävynä aina yhtä ajaton. Yläkerrassakin lattia on pääosassa, siellä katseet varastaa vanha lautalattia.

2. Valkoiset seinät. Seinämme ovat kaikkialta valkoiseksi maalatut, tarkalleen ottaen sävy on aavistuksen taitettu lämmin valkoinen. Vaalea väri avartaa pientä tilaa ja raikastaa tammilattiaa, ja taitettu sävy tuo vähän lämpöä ja vanhan talon fiilistä. Seinät toimivat yksinkertaisena pohjana tauluille, huonekaluille ja vaihtuville tekstiileille.

3. Huonekaluklassikot. Olemme pikkuhiljaa keränneet joitakin klassikkohuonekaluja, jotka tuovat sisustukseen ajattomuutta ja kestävät vuosikymmenestä toiseen. Näihin hankintoihin ei kyllästy, päin vastoin joka päivä niistä vain iloitsee. Mieluummin ostan yhden hyvän kuin kymmenen huonoa.

4. Vanhat huonekalut. Klassikoiden rinnalla muutamat vanhat huonekalut ovat sisustuksemme kulmakivi. Ne pehmentävät sisustusta ja tekevät siitä persoonallisen, ja linkittävät sisustusta vanhan talon henkeen sopivaksi. Sukupolvelta toiselle siirtyneissä kalusteissa on myös tunnearvoa, jota uusissa ei koskaan voi olla.

5. Esineet. Pyrin pitämään kodin aina siistinä ja turhat tavarat piilossa. Silti ihan kaiken ei tarvitse olla piilossa, kodissa saa näkyä myös vähän elämisen meininkiä. Tykkään rakennella tasoille erilaisia asetelmia ja vaihdella tekstiilejä, näiden myötä sisustukseen tulee paljon enemmän mielenkiintoa ja vaihtelevuutta. Silloin tällöin ostan myös kukkia sisustusta virkistämään.

Voisin heittää tämän haasteen eteenpäin Liloulle Lilou´s crushiin ja Suville Suvi sur le vif:iin – kumpainenkaan ei ole itse asiassa sisustusblogi, mutta molemmilla näyttäisi olevan kovin kaunis koti, jota mielellään katselisi pikkuisen enemmänkin.

Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  These are genuinely fantastіc idеаs in οn the tοpic of blogging.

  You have tоuched somе pleasant things
  here. Any way keep uρ wrinting.
  Visit my web blogdeal Dash review

 2. 2

  Kiki L sanoo

  Kiitos inspiroivasta blogista! Mieheni ihastui v.65 valmistuneeseen puutaloon. Itse oli epäileväinen saisiko sen "taipumaan" modernimpaan tyyliin, onneksi sitten sattumalta löysin blogisi. Saahan se näköjään. 🙂

  Nyt sitten meilläkin kaupat tehtynä ja remppa odottaa. Muistatkohan mitä koodia nuo teidän valkoiset seinät on?

  Meillä myös yläkerrassa kunnostusta odottava vanha mäntylattia. Pohdin että petsataanko sitä vaaleaksi, vai mennäänkö pelkällä hionnalla ja (matta) lakalla, näyttäisi tuo männyn kellertäväsävy taas tulevan muotiin… ;D Lattiaeksperttimme oli kovasti sitä mieltä, että vaaleaksi petsattuna siitä tulee kovin kirjava. Onko teillä suunnitelmia yläkerran lattian kunnostuksen suhteen…?

  • 2.1

   sanoo

   Olepa hyvä vaan, mukava jos tykkäät 🙂 Niin, kyllähän vanha talo taipuu modernimpaankin, kunhan vain muistaa kunnioittaa vanhaakin. Listat, painikkeet ja muut yksityiskohdat tekevät yllättävänkin paljon 🙂

   Seinäsävy on Tikkurilan Symphony-kartasta G503, sellainen lämmin valkoinen, mutta ei kuitenkaan mikään kerma. Ja tuosta lattiasta kysyitkin oikein sopivaan aikaan, meillä on nimittäin juuri tänä syksynä tarkoitus hioa ja käsitellä se. Todennäköisesti käytämme osmo colorin valkoista öljyvahaa, mutta asia ei ole ihan lukkoon lyöty. Oksakohdat tietty jäävät näkyviin vähän tummempana, mutta en uskoisi sen kauheasti haittaavan. Ainakin netistä löytyneissä kuvissa lopputulos näyttää ihan kauniilta 😉

   Postailen kyllä lattiasta vielä, joten olehan kuulolla 🙂 Nyt on taas sen verran kiirusta ollut, että aloittamiseen saattaa mennä jokunen tovi, mutta eiköhän se vielä tämän vuoden puolella saada rykäistyä 🙂

 3. 3

  sanoo

  Oi kuinka kaunis kollaasi ja ajatukset, jotka kaikki voin allekirjoittaa. Tuntisinpa sinut ja voisit tulla auttaa mua meidän talon sisustusasioissa. Tuntuu, että olis osittain ajatusta, mut puuttuu rohkeutta/aikaa/mitä lie.. 🙂 Sinulla on niin kaunis koti!

 4. 4

  sanoo

  Voi, kiitoksia! Nykyään on kyllä niin paljon vaihtoehtoja, että välillä on pää pyörällä ihan itse kullakin 🙂 Jos tuntuu, että kaipaat vielä omiin ideoihisi vahvistusta, niin kannattaa toki kääntyä ammattilaisen puoleen. Monet suunnittelijat tarjoavat erilaisia konsultaatiopalveluja, joissa saa vinkkejä ja apua ongelmakohtiin kohtuu edullisesti ja ilman, että koko koti suunnitellaan uusiksi. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *