Pihahommia

Tänään olen viettänyt vapaapäivää, joka on kulunut kuvassa näkyvien juttujen parissa. Teemme parhaillaan terassia saunarakennuksemme kylkeen, ja talomme Pihkalan maalausvastaavana sain maalattavakseni ison kasan terassin kaidepuita. Mikäs siinä maalatessa, kun aurinko paistaa kirkkaalta taivaalta.

  
Tässä pieni kurkistus terassityömaalle. Terassi tehdään ruskeasta kestopuusta, jonka aiomme sävyttää harmaaksi. Kestopuuta ei suositella käsiteltävän heti tuoreeltaan, vaan sen pitäisi antaa kuivua noin vuoden verran ennen käsittelyä. Täytyy kai koittaa kestää tuota punaruskeaa sävyä tämän kesän ajan, toivotaan, että aurinko haalistaisi sävyn harmaammaksi. 😉 Kaiteesta tulee valkoinen, kevyt ja siro. Vanha 1940-luvulla rakennettu saunarakennus tulee myös maalattavaksi aikanaan.
Tällä hetkellä pihallamme ei juurikaan viherrä. Kaivoimme salaojat talon ympärille heti  kun maa oli sulanut – niitä ei vanhassa talossa ennestään ollut – ja samalla vaihdettiin pihaliittymän paikkaa, tasoitettiin tonttia ja kylvettiin uusi nurmikko. Nyt sitten odotellaan, että nurmikko lähtisi itämään.
Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Ai vitsit miten ihanalta piha näyttää jo nyt, vaikkei edes viherrä vielä 🙂 Ja teidän terassista tulee kyllä hulppea.

  Tänään oli kyllä mahtava ilma tehdä pihalla hommia.

 2. 3

  sanoo

  Malia,

  Oli kyllä hieno ilma, mielellään sitä ulkona touhuaa näillä keleillä.
  Piha muuttui kyllä aikalailla kun saatiin sepelit ja mullat levitettyä, mutta olisihan se kiva nähdä jotain vihreääkin ympärillä 🙂

  at home or not,

  Voi kiitoksia! Kävin myös kurkkaamassa blogisi puolella, varsin kivannäköinen koti sinulla.

 3. 4

  sanoo

  Hei Maija!

  Satuin löytämään tämän blogisi, ja ai kun mukava yllätys se olikaan! Kiva nähdä kuvia siitä paljon puhutusta projektistanne, näyttää muuten niin idylliseltä. Kesän tullessa on tosiaankin kivempi (omalla!!) pihalla puuhastella vaikka mitä 🙂

  Sait juuri yhden lukijan lisää:)

  //Emilie

 4. 5

  sanoo

  Emilie,

  No kiva kuulla, lukijoita ei ole koskaan liikaa 🙂
  Joo, päätin sitten vihdoinkin perustaa blogin ja taisin jäädä koukkuun…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *