PASTAPERJANTAI

Kivaa perjantaita! Työviikko alkaa olla monilla jo pulkassa, ja tavanomaisen perjantaifiilistelyn lisäksi täällä vietetään nyt vieläpä ensimmäisen kesälomaviikon alkuakin.  Pidemmän pätkän kesälomaa pidän vasta loppukesästä, mutta otin tähän alkukesään yhden viikon lomaa remppailua silmällä pitäen. Toivoa sopii, josko ensi viikon aikana saisin tehtävälistaani vähän lyhyemmäksi tuolla työmaan puolellakin.
Lomaviikon startin kunniaksi halusin kokkailla kotona jotain astetta maistuvampaa. Pitkän kaavan mukaan ei näin kiireen keskellä tule juuri kokkailtua, mutta pasta on aina varma valinta – helppo, nopea ja aina astetta maistuvampi. Minulla oli sopivasti kaapissa ihanaa italialaista pastaa, pestoja ja öljyjä, joita teki mieli päästä kokeilemaan. Simppeleillä, laadukkailla raaka-aineilla ei voi mennä koskaan vikaan!
Keittiöstämme en ole tainnutkaan aiemmin näyttää täällä pientä nurkkaa enempää. Kyseessä on vuokra-asunnoksi oikein nätti, valkoinen avokeittiö, taso on tummaksi petsattua puuta ja välitila valkoista fasettihiottua mosaiikkia. Säilytys- ja tasotilaa on pienessä keittiössä aika niukasti, ja osan tavaroista olenkin joutunut järjestämään tasolle. Tämä tietysti pienentää tasotilaa entisestään, mutta johonkin ne öljypullot, leikkuulaudat ja muut on säilöttävä. Ja ihan nätiltähän ne tasolla näyttääkin, henkilökohtaisesti tykkään siitä, että keittiössä on elämän jälkiä.
Tämänpäiväinen pasta syntyi helposti: pastan sekaan paloittelin chorizoa, mozzarellaa, päälle vähän kirsikkatomaattia, basilikaa ja tietysti iso keko parmesaania. Pesto toimii oivana kastikkeena, tämän päivän valinta oli chilinen arabbiata. Kyytipojaksi vähän Hardy´sin punaviiniä, ja perjantai-illan helppo ja maistuva ateria oli siinä. Eipä se sen ihmeempiä tarvitse.
Nyt köllottelen aterian jälkimainingeissa sohvalla ja suunnittelen huomista päivää, loma täytyy aloittaa tehokkaasti työmaalla huhkien, mutta ensin taidan nukkua kuitenkin oikein pitkään ja makoisasti. Pitkät aamut ovat vapaapäivissä se ehdottomasti paras asia, tästä aion ottaa ilon irti, vaikka hommaa muuten piisaisikin.
Ihanaa viikonloppua teille kaikille!
My friday in the kitchen: making pasta with chorizo, mozzarella and basil. Some red pesto and a lot of parmesan on top – pure goodness. Making tasty food has never been easier.
Kommentit
  • 2.1

   sanoo

   Juu, tuo on kyllä oikein nätti! Sen pienuus aiheuttaa vain omat haasteensa täällä meikäläisten huushollissa 🙂

 1. 5

  Anonyymi sanoo

  Reipasta lomaa ja mielenvirkistystä uuden uutukaisen unelmakodin kutojille! kirppu

  • 5.1

   sanoo

   Kiitoksia! Reippaasti työnteon touhuissa loma on alkanutkin…ihana kun saa vaihteeksi touhuta raksalla ihan ajan kanssa! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *