Pala Pariisia

Heippa taas, reissulta on kotiuduttu ja arki alkanut. 
Pariisi oli ihana, juuri sellainen kuin kuvittelinkin. Ja se Pariisin kevät, vaikkakin kylmistä ilmoista johtuen se ei ollut ihan niin pitkällä kuin tavallisesti. Puissa alkoi kuitenkin olla jo lehtiä ja puistot kukkivat täyttä häkää, lämpötilakin ekan päivän nuhjuisuuden jälkeen oli mukavasti parinkymmenen asteen hujakoilla. 
Ekakertalaisina haluttiin käydä tunnetut nähtävyydet läpi, tosin ajanpuutteen vuoksi suurinta osaa ihailtiin vain ulkoapäin. Eiffelin torniin piti toki kivuta, eipä ne portaat kakkostasanteelle ihan kevyesti menneetkään päivän kävelemisen jälkeen. Näköalat tornin huipulta olivat kyllä huimat, ihan joka askeleen arvoiset.
Meidän hotelli oli vähän kauempana keskustasta, 17. kaupunginosassa, joka oli oikeastaan tosi hyvä juttu. Ympärillä oli elävää Pariisia; toreja, hedelmäkojuja, leipomoita ja kahviloita, silti keskusta oli kävelymatkan päässä. Metrolla oli älyttömän helppo liikkua, silti suurin osa matkoista käveltiin, tutustui samalla ympäristöön ja eri alueisiin. Lopulta oli kyllä jalat aika poikki…
Paljon nähtiin mutta paljon jäi vielä näkemättäkin. Enpä yhtään ihmettele ihmisiä, jotka palaavat kaupunkiin kerta toisensa jälkeen, taidan ehkä vielä liittyä tähän joukkoon.
Nyt täytyy purkaa matkalaukku ja sähköpostisuma, ehkä palaillaan reissun tunnelmiin vielä myöhemmin.
Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Ah, Pariisi on niiin kaunis. Itse olen kahdesti siellä käynyt ja niin mielelläni menisin uudelleen, sillä viime kerrasta on jo yli kymmenen vuotta. Ehkä saadaan mehen kanssa joskus aikaiseksi tehdä matka vain aikuisten kesken. 🙂

  • 1.1

   sanoo

   Pariisi oli kyllä tosi tosi kaunis, varsinkin näin keväällä. Vähän jo tekisi mieli suunnitella uutta reissua…;)

  • 2.1

   sanoo

   Kiitos! Pariisi on aina lukeutunut myös minunkin lemppareihin, vaikka kaupungissa tulikin käytyä vasta nyt ensimmäisen kerran. Ranskalainen elämäntyyli on aina kiehtonut kovasti.

 2. 4

  sanoo

  Ihania kuvia! Just varattiin naisporukalla Pariisin matka syyskuulle ja saatiin ihanan pariisittaren koti majoitukseksi

 3. 6

  Emmiina sanoo

  Mikä oli hotellin nimi, jossa yövyitte? Oliko suosittelemisen arvoinen? 🙂 Olen myös lähdössä Pariisiin, mutta majoitus on vielä etsinnässä.

  • 6.1

   sanoo

   Hotellimme nimi oli Villa Eugenie. Ihan siisti edullinen hotelli, ehkä en kuitenkaan lähtisi ensisijaisesti suosittelemaan tätä. Hissien ja ilmanvaihdon kanssa oli vähän ongelmia, ja osa respan henkilöstöstä ei puhunut kovin sujuvaa englantia. Muuten ihan ok 🙂

 4. 7

  sanoo

  Oih, vaikuttaa ihanalta ja nostattaa omaa matkakuumetta! Tämä ensikertalainen suuntaa Pariisiin kahden viikon kuluttua! 🙂

  -Piia

 5. 8

  sanoo

  Oijoi, täälläkin ollaan Pariisin tunnelmissa! Oli hauska nähdä kuvasi ja suosittelemasi paikat. Lähdemme koko kolmen hengen perhe Pariisiin jo parin päivän päästä. Ensimmäinen kerta meille kaikille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *