Pakkausmuotoilua

kuvat täältä, täältä ja täältä

Pakkaus on hurjan iso osa tuotetta ja siitä saatavaa mielikuvaa. Itse ainakin tunnustan ostavani usein tuotteita niiden kauniin pakkausten takia, ja jopa muodostavani mielipiteitä tuotteista pakkausten perusteella – ainakin alitajuisesti. Varmasti monet ajattelevat, että maito on maito – miksi sen tarvitsee olla sen kummoisemmassa pakkauksessa. Minä taas haluan esteetikkona nähdä kauneutta ympärilläni, ihan pienissäkin jutuissa. Hyvän pakkausmuotoilun tulisikin mielestäni ulottua vielä pidemmälle arjen jokapäiväisiin tuotteisiin, ei pelkästään luksustuotteiden etuoikeudeksi. Hienoja esimerkkejä toki jo löytyy, kuten kaksi ensimmäistä kuvaa, niiden soisi vain lisääntyvän.
Ylläolevissa esimerkeissä on mielestäni onnistuttu pakkaussuunnittelussa erityisen hyvin; pakkauksiin on selkeästi ja ytimekkäästi tiivistetty olennainen, kaikki turha on jätetty pois. Näitä pakkauksia ei tarvitse kaapeissa piilotella.
Kommentit
  1. 2

    sanoo

    Solo Maman:
    Enpäs tiedä, nämä ovat ruotsalaisen Erik Johanssonin suunnittelemia tuotteita Stenegårds-yritykselle. Eli ruotsista varmaan löytyy jos löytyy, tämä oli ilmeisesti jonkin sortin opiskelijatyö, en tiedä ovatko päässeet ihan tuotantoon asti…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *