Päivän lempparit

Kiiltävien laattojen ja rustiikkisen peilin välinen jännä kontrasti sekä Swedesen sympaattiset pikkupöydät – siinä tämän päivän kaksi lemppariani yhteen ympättynä. Kuvitelkaas, miltä tuo vessa näyttäisi ilman noita peilejä; ei ainakaan yhtään noin särmikkäältä.
Meille tuotiin tänään illalla uusi yläkerran ikkuna ja mies asensi sen jo paikkaankin. Vaikka ikkunakoko pysyi ennallaan, tuntuu valoa tulevan huoneeseen ihan eri tavalla; kolmen pikkuikkunan tilalla on nyt yksi yhtenäinen. Näkymä avartui kummasti, ja ikkunanpesukin on nyt helpompaa, kun ikkuna aukeaa nyt normitapaan sisälle päin. Ei tarvii enää kiipeillä tikkailla ämpärin kanssa 😉
Kommentit
  • 1.1

   Anonyymi sanoo

   Nyt kuulostaa erikoiselta. Se ikkuna-asia. Oletteko siis muuttaneet alkuperäistä ikkunajakoa? Niin monella talonäytöllä olen surrut, kun vanhojen talojen ikkunajako on muutettu 70-luvulla yksilasiseksi. Olisi hauska nähdä siitä ikkunasta ennen ja jälkeen kuvat.

  • 1.2

   sanoo

   Aada:
   Joo, tuo peili tekee kyllä jännän kontrastin, kuitenkin tila on simppeli ja minimalistinen. 🙂

   Anonyymi:
   Jep, ikkuna oli sen verran huonokuntoinen, että se piti vaihtaa. Päätimme vaihtaa myös ikkunajakoa, sillä vanha kolmijakoinen ikkuna oli täysin erilainen kuin talomme kaikki muut ikkunat – se oli ilmeisesti rakennusvaiheessa haalittu jostain toisen talon ylijäämävarastosta. Samaa jakoa ei siis ollut missään muussa ikkunassa, siksi vaihto 🙂

   Varmasti ikkuna vilahtaa tulevissa kuvissa, saatanpa tehdä siitä ennen ja jälkeen-postauksenkin 🙂

  • 1.3

   sanoo

   Piti vielä tuohon lisätä, että tärkein syy jakoisuuden vaihtamiseen oli turvamääräykset: ikkuna toimii yläkerran hätäpoistumistienä, ja poistumistien pienin sallittava leveys ei olisi täyttynyt jaetussa ikkunassa. Siksikään vanhaa mallia ei ollut mahdollista laittaa.

   Olenpas minä taas hajamielinen, kun unohdan mainita tärkeimmät pointit 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *