Oranssia

Kuvissa uusin löytöni, ihana kirkuvanoranssi vanha työvalaisin. Mallailin sitä tuohon työpöydän kulmaan, ja ärtsäkkä väri on kieltämättä aika herkullinen mustaa ja valkoista vasten. Onhan tuo aika retro mutta olkoon, jotenkin olen aina tykännyt noista vanhoista kouluvalaisimista.

Varressa olevan leiman mukaan tuo on oikein tanskalaista tekoa, valmistusvuodesta ei sen sijaan ole mitään tietoa. Valaisimessa olleen pölykerroksen perusteella tuo on kuitenkin majaillut paikassaan vuosia ellei jopa vuosikymmeniä, oli siis aikakin jo pelastaa reppana varastosta ihmisten ilmoille.

Juuri muuta mainittavaa ei sisustusrintamalla ole viime aikoina tapahtunut, yläkerran lattiakin odottelee yhä hiomista ja käsittelyä. Ei meinaa tunnit riittää tällä hetkellä, siitä syystä täällä blogissakin saattaa olla tulevina viikkoina vähän hiljaisempaa. Seuraavan kuukauden verran tiedossa aika tiukkaa puristusta mutta sitten koittaapi joulu. Sitä odotellessa.

Kommentit
 1. 3

  sanoo

  Voi jumpe, nyt oon kyllä kade! Tuollainen olisi niiiin täydellinen tulevaan työpisteeseeni oranssisävyisessä olohuoneessa, voi että kun itellekin tupsahtais vastaava jostain eteen. Valkoinen + musta + oranssi = aivan loistava kombo! 🙂

  • 3.1

   sanoo

   Voi, täytyy vaan kiertää kirppareita ja vastaavia silmä tarkkana, ehkä se sieltä vielä tupsahtaa 🙂 Huutonetistäkin olen joskus löytänyt vähän samanoloisia lamppuja, kannattaa tsekata sieltäkin.

 2. 6

  sanoo

  Tosi hyvältä näyttää just oranssina! Mulla oli samanlainen keltainen 70-luvulla. Muistan vieläkin miten nuo jouset narisi kun lamppua liikutteli.

  • 6.1

   sanoo

   Oi, keltainenkin valaisin oli varmasti upea. Tässä ei juuri jouset narise, pikkuisen kankea on tosin liikutella.

 3. 7

  sanoo

  Hieno on! Ekaa kuvaa katsoessa ajattelin ensimmäiseksi, että katos joku alkanut tekemään tämän näköisiäkin valaisimia kovaan hintaan. Onneksi olikin oikeasti vanha, mutta hieno se silti on!

  • 7.1

   sanoo

   Joo ei sentään, vaikka kyllähän näitä tämäntyyppisiä arkkitehtivalaisimia taitaa olla nykytuotannossakin. Aidosti vanhassa on kuitenkin se oma fiiliksensä 🙂

 4. 8

  Anonyymi sanoo

  Hei,

  olisin kysynyt, mistä olet hankkinut tuon teidän päiväpeitteen. Onkohan se pellavaa?

  t. Anonyymi

  • 8.1

   sanoo

   Heippa, päiväpeitteen kangas on hankittu Koodista ja ommeltu siitä peitteeksi, matsku on pellavaa 🙂

  • 11.1

   sanoo

   Oranssi on itse asiassa aika kiva väri, itse sitä ei ehkä tulisi valinneeksi mutta toimii kyllä tietyissä jutuissa 🙂

 5. 12

  sanoo

  Todellinen piristysruiske sisustukseen!

  Kaipaatko ultrakevyttä kassia?
  http:// malnaalma.blogspot.com

  Terveisin,
  Tiina

 6. 13

  sanoo

  Hei, sopii kyllä tuolle paikalle tuo lamppu paremmin kuin hyvin 🙂 Mistä olet ostanut nuo muistilaput? Olen etsinyt jo pitemmän aikaa katseenkestäviä muistilappuja joita voisi pitää aina pöydällä. Kiitos vastauksesta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *