Löytö

Hyvää äitienpäivää kaikille äideille!

Katsokaas, mitä minä raahasin mukanani vanhempieni luota: ikivanhan String-hyllyn, joka löytyi autotallista! Kukaan ei muista miten ja milloin tuo hylly on hankittu, mutta luultavasti pappani on tuonut sen mukanansa Ruotsista joskus 50-60-luvulla. Viime vuosikymmenet hylly on viettänyt tosiaan autotallissa kaikenlaisten maalipurkkien alla niin piilossa, että vasta jokin aika sitten huomasin koko hyllyn. Hylly on kieltämättä aika hurjassa kunnossa, mutta vähän hiomapaperia ja maalia, niin tuosta tulee juuri sopiva hylly yläkerran sohvanurkkaan. Tai jos lopputulos ei ole niin onnistunut, joutaa hylly hyvin saunatuvan seinälle. Katsotaan kuinka käy.

Kommentit
 1. 2

  sanoo

  Voi vitsi, mikä löytö!! Mulla on itsellä kans ihan sellainen kutina, että jossain lapsuuttani viettämissä paikoissa (kotona tai mummulassa) on String! Oon ihan varma (tai ainakin toivon olevani) 🙂 Täytynee lähteä penkomaan!

  • 2.1

   sanoo

   Oi, toivottavasti teet löytöjä! 🙂 Mummulat ja vanhat kotipaikat ovat kyllä oikeita aarreaittoja 🙂

 2. 3

  Anonyymi sanoo

  Hieno! minä olen yrittänyt kysellä kotoa ja tutuilta kans stringejä, Pehtoori pannua, hienoja räsymattoja, Artekkia ym. vanhaa ja vahingossa ostettua designia. Ei oo vielä löytynyt 🙁

  • 3.1

   sanoo

   Höh, no eiköhän niitä jostain vastaan tule. Nyt kesäisin alkaa olemaan kaikenmaailman ulkoilmakirppiksiä ja huutokauppoja, jospa sellaisista onnistaisi 🙂

 3. 4

  sanoo

  Onpa hieno löytö, pitäisi vain itsekin kulkea silmät avoinna aarteiden varalta. Kuluneeltakin tuo näyttää (ainakin kuvassa) hyvältä.

  • 4.1

   sanoo

   On tuo kyllä luonnossa aika karmeassa kunnossa, toiset ihmettelivät, että kaikenlaisia romuja minäkin haalin…:D Mutta jospa tuo tuosta kohentuisi.

   Pitäisi tosiaan muistaa kulkea silmät avoinna ja käydä kirppiksillä ja ekotoreilla vähän useammin, tuppaa aina jäämään tuollaiset reissut muiden jalkoihin.

 4. 5

  sanoo

  Hei, varmasti saat Stringisi kuntoon. Nuo vintagestringit ovat mielestäni muutenkin kauniimpia kuin uustuotanto. Noissa mm. tuo kannatin on kauniisti jyrsitty hyllylevyn pohjaan, kun taas uusissa se on vain kömpelösti kiinnitetty ruuveilla levyn pintaan. Meidän kaikki Stringit ovat kirppiksiltä ja osto-ja myyntiliikkeistä, halvimmillaan hyväkuntoinen kolmen levyn hylly löytyi 5 eurolla. Se tosi oli paljon ennen tätä nykyistä string-buumia 🙂

  • 5.1

   sanoo

   Kieltämättä kyllä viimeistely tuossa vanhassa on kauniimpaa, verasin juuri tuota meidän uusiin Stringeihin ja aika kolholta se kiinnitys tosiaan näytti 🙂

   Mahtavia löytöjä olet kyllä tehnyt, tosiaan tämän buumin myötä hinnatkin ovat varmaan vähän toisenlaisia nykyään…

 5. 6

  sanoo

  Ihana löytö ja toi mieleen omani pari kesää sitten.Kävin läpi vanhoja kuvia kesämökiltä ja niissä huomasin Stringin.
  Lähdin kaivelemaan vajaan ja sieltähän se löytyi..Täysin ehjä ja melko kivassa kunnossa.Tosin noiden pidikkeiden pinta on hieman kärsinyt. Onnepotku kerrassaan. Se on myös tuotu Ruotsista 50-luvulla isoisäni toimesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *