Lattiakuulumisia

Kuten aiemmin kirjoittelin, meidän yläkerran lattiaprojekti on edennyt viime päivinä aika mukavasti. Lattia on ollut suunnitteilla kunnostaa ties kuinka kauan, mutta nyt vihdoin hommalle tuntui löytyvän aikaa. Ihan ensimmäiseksi kaikki kalusteet piti tietysti kantaa alakertaan pois tieltä, siellä vallitseekin tällä hetkellä aikamoinen kaaos, tästä syystä sisäpostauksia ei vähään aikaan ole kuulunutkaan. 😉
Lattia oli entuudestaan lakattu, ja se oli kellastunut vuosien saatossa aika pahasti. Tarkempaa kuvaa lähtötilanteesta en sitten tullut ottaneeksi, mutta ylläoleva kuva antaa vähän osviittaa. Valo hämää hiukan, todellinen väri oli tästä vielä paljon keltaisempi, ja kaikenlaisia naarmuja ja pinttymiä oli kertynyt ihan kiitettävästi.

Kun yläkerta oli saatu tyhjennettyä, poistimme jalkalistat ja ryhdyimme hiomaan. Tämä toden totta vei sen oman aikansa. Hiominen hoitui työnnettävällä hiomakoneella, reunat erikseen reunahiomakoneella. Kuvassa näkyy jo hiottu lattia, reunoilla vielä vähän vanhaa keltaista lakkapintaa. Tämän jälkeen vuorossa oli oksalakan levitys, levitettävää ei ollutkaan ihan vähän…
Pähkäilimme tovin eri pintakäsittelyvaihtoehtojen välillä (juttua mm. tässä postauksessa), ja loppusuoralle selvisivät vaalea Osmo Colorin öljyvaha ja valkoinen maali. Näistä käännyimme lopulta maalatun lattian puoleen. Ensinnäkin lattialankku oli niin oksaista, että kuultovahattuna lopputulos olisi voinut olla aika kirjava, toisekseen valkoinen lattia on kaunis jatkumo valkoisille portaille ja korostaa tilan arkkitehtuuria. Tällainen siitä sitten tuli:

Maali on vielä vähän märkää ja kiiltelee siksi tavallista enemmän, mutta kiilto asettuu hieman kuivumisen myötä. Jalkalistatkin ovat vielä laittamatta, mutta en malttanut olla nappaamatta kuvaa jo nyt.  Maalivalinta oli tuttu ja turvallinen Betolux, sitä on jo entuudestaan niin portaissa kuin saunallakin, hyväksi havaittu molemmissa.
Nyt täytyisi vielä malttaa hetki, ennen kuin huonekaluja saa alkaa kantaa takaisin… Parempia kuvia luvassa, kunhan kalusteet nyt ensin löytävät paikkansa.
Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  Hyvältä näyttää! Tiedän totisesti tuon työmäärän sillä meillä tuli sama urakka hiomisineen, oksalakkoineen ja maalaamisineen päätökseen kaksi viikkoa sitten. Kuivumisaika on meillä siis juuri täyttymässä ja alamme kantaamtavaroita tilaan ja sisustaa sitä. Ihana vaihe!
  Kuvan lattia näyttää tosi kauniilta, ja kiva nähdä miten sisustat sen. 🙂
  T. Ansku // valentinesafternoon.com

  • 1.1

   sanoo

   Oi vitsit, ihana vaihe tosiaan tuo tavaroiden kanto ja sisustaminen 🙂 Meillä edessä huomenna tuo homma, tosin sitä ennen aikamoinen siivousurakka…

 2. 3

  sanoo

  Onpa se nyt nätti valkoisena! Hyvä valinta! Minä aion mökin lattian myös maalata, eikä tämä olisi yhtään hassumpi vaihtoehto!

  • 3.1

   sanoo

   Kiitos, kiva kuulla 🙂 Valkoinen lattia on kyllä ihana! Toinen kiva sävy on helmenharmaa, jos haluaa vähän sävyä lattiaan. 🙂

 3. 4

  Anonyymi sanoo

  Lattiasta tuli kaunis! Olisin tuosta teidän tv-tasosta kysynyt, onko Muuramen? Mistä/minkä kokoisista moduuleista koostuu? Onko niitä monta vierekkäin? (pari postausta taaksepäin). Kiitos! Hertta

  • 4.1

   sanoo

   Joo, taso on Muuramelta. Meillä on siinä 2 kpl 78 cm Makromupia ja yksi 52 cm Makromup, kokonaisleveys on 156 cm. Toinen leveämmistä Mupeista on klaffiovikaappi, muut ovat laatikostoja.

 4. 6

  sanoo

  Ei pikkusen makea! Nyt kyllä kelpaa! Oi vitsi kun sais vuokrakämpän lattiankin maalata valkoiseksi, se kruunaisi kaiken. Innostuin ihan toden teolla nyt tuosta lattiasta hehe 🙂

  • 6.1

   sanoo

   Kiitti! No sama täällä, kaikki näyttää niin freesiltä tuota lattiaa vasten 🙂 Ei malttaisi odottaa, että kamoja saa alkaa kantaa takaisin.

   Jos innostuit niin kantsii kysyä kuitenkin, ei niistä vuokranantajista aina tiedä 🙂

 5. 7

  sanoo

  Wow,näyttääpä hienolta, sama olisi meillä edessä vuoden kuluttua, kirsikkalautaparketti on saatava piiloon…mukava kuulla, että Betolux on hyvä valinta. Mukavaa viikonloppua!

  • 7.1

   sanoo

   Maalatuista parketistakin tulee aika makea 🙂 Betolux on ainakin luja ja kestävä, pinta on ehkä aavistuksen muovimainen, mutta pysyypä ainakin siistinä.

   Kivaa viikkoa sinulle!

  • 9.1

   sanoo

   No kyllä siihen muutama päivä vierähti. Lakka oli muutamista kohtaa aika kovin kiinni, ja vaati vähän enemmän hiomista. Kovin epätasainen lattia vaikeutti myös vähän hommaa, tai näin mies sanoi, hän hoiti hiomiset 🙂 Ei nyt kuitenkaan mikään ihan älytön homma, kuitenkin muutamassa päivässä ohi. Eikä tarvinnut kontata lattialla, kun oli se työnnettävä kone. 🙂

 6. 12

  Anonyymi sanoo

  ei tarvita sisustussuunnitelijaa että voi maalata koko talon valkoiseksi, jopa minä osaan sen tehdä.

  • 12.1

   sanoo

   No ei tarvita, mutta kokovalkoisten tilojen sisustaminen kodikkaiksi ja viihtyisiksi voi olla sitten toinen juttu. 🙂

  • 12.2

   Anonyymi sanoo

   Tässä blogissa vissiin esitellään Omaa Kotia ja Sen remontoimista.= oma tyyli ja omat mieltymykset on vähän eri asia kuin tehdä sisustussuunnittelua toiselle ja toisen makuun. Valkoinen on haasteellinen väri saada kodikkaaksi ja tyylikkääksi. Tässä blogissa siinä on onnistuttu.

   Ps. Valkoisissa on paljonkin eri sävyjä-ja niiden käsittelyssä eivät ihan kaikki onnistukaan.

 7. 13

  sanoo

  Tosi hieno! Kuinka paljon aikaa tarvitaan maalin kuivumiseen (kosketuspinta, huonekalujen takaisin laitto)? Entä itse maalausprojektiin? Haaveilen samasta projektista rivitalokotimme kellastuneille tammiparketeille ja siksi kyselen ko.asioista. Joka tapauksessa upea lopputulos!

  • 13.1

   sanoo

   Me käytimme öljypohjaista Betoluxia, jossa pinta oli pölykuiva muistaakseni 1 vrk päästä ja käyttöönottokuiva viikon päästä. Maalipinta kovettuu vielä tästäkin, yhteensä noin kuukauden verran. Vesipohjainen Betolux Akva on huomattavasti nopeampaa kuivumaan, mutta ominaisuuksiltaan ehkä vähän erilaista.

   Koko projektiin meillä on mennyt nyt noin viikko, nyt ollaan siinä pisteessä, että lattialla voi jo kävellä, mutta painavimpia huonekaluja ei ihan vielä kantsi laittaa.

  • 13.2

   sanoo

   Kiitos vastauksesta! Eli käytännössä kun alakerran (keittiö, olohuone ym.) maalaa, niin evakossa pitäisi olla ainakin viikon ja huonekalut kantaa sisään vasta noin 2vko päästä? Aika pitkä aika, mutta hieno siitä tulee!;)

  • 13.3

   sanoo

   No periaatteessa joo, tai riippuu kuinka nopeasti huhkii lattian pohjatyöt 🙂 Mutta on se sen arvoista! Ja jos ajasta tulee ongelma, niin jotkut muut maalit kuivuvat vielä tätä paljon nopeammin.

  • 15.1

   sanoo

   Laitetaan tulemaan, kunhan kaikki kamat on kannettu takaisin! Sisustus ei kyllä entisestä paljoa muutu, mutta toki kaikki näyttää vähän erilaisemmalta valkoista lattiaa vasten 🙂

 8. 19

  sanoo

  Kaunista! Haaveilen myös meidän oksaisen kellettyneen mäntylattian maalaamisesta. Hei mikä sävy tuossa maalissasi on? Vai onko sävyttämätön maali?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *