Kymmenen lempiasiaani

All you need is white -blogin S haastoi minut taannoin miettimään kymmentä tämän hetken lempiasiaani, asioita, jotka tuovat juuri nyt iloa arkeen. Näitäpä olisikin välillä ihan hyvä pohtia muutenkin, sillä pienillä asioilla on loppujen lopuksi tosi suuri merkitys jokaisen päivän kulkuun. Tämän hetken lempiasioitani voisivat olla vaikkapa nämä seuraavat kymmenen:

Viikonloppuilta, jolloin ei ole mitään suunniteltua tekemistä. Tällä hetkellä viikot täyttyvät töistä ja iltaisin kouluhommista, siihen päälle vielä kotihommat, bloggailut ja muut harrastukset. Ilta ilman mitään pakollisia hommia on aika luksusta, ja jos vain mahdollista pyrin järjestämään sellaisen lauantaiksi. Silloin linnoittaudun sohvalle jonkun herkun kera, selaan lempiblogejani ja katson telkkarista jotain hömppää.

Vastasiivottu talo. Tiedätte fiiliksen kun ympärillä on siistiä, raikasta ja kaikki tavarat on järjestyksessä.

Hyvä ruoka, parempi mieli. Niin totta!

Takkatuli ja kynttilät. Elävässä tulessa on aina oma tunnelmansa, ja se tuntuu erityisen kivalta näin pimeässä syksyssä.

Liikunta. Tähän aikaan vuodesta on usein aika nuutunut fiilis ja välillä tuntuu vähän vaikealta raahautua salille, mutta sieltä tullessa on aina tosi energinen ja hyvä olo. Lenkkeily tekee myös aina hyvää vähän tahmaiselle ololle.

Aurinko. Jännä miten auringonpaiste muuttaa fiilistä, sitä tuntee itsensä paljon pirteämmäksi ja energisemmäksi.

Äidin puutarhan talviomenat ja niistä puristettu tuoremehu. Ei mitään lisättyä, vain puhdasta luontoa ja se uskomaton maku.

Hyvät elokuvat. Ollakseen hyvä leffan pitäisi minusta aina herättää jotain tunteita, joko naurattaa, itkettää, herättää ajatuksia tai jättää vain hyvän fiiliksen. Nykyään katson ihan liian paljon kaikkea soopaa ja ihan liian vähän leffoja joista tykkään. Pitäisikin järkätä joku viikonloppu pieni klassikkoleffaputki, tyyliin Aamiainen Tiffanylla ja vastaavia.

kuva Convoy

Kauniit valokuvat. Voisin tuijottaa kauniita kuvia vaikka kuinka kauan riippumatta niiden aiheesta, ihailen toisten taitoa vangita hetken kauneus tai luoda upeita sommitelmia.

Kaikenlainen suunnitteleminen ja etenkin kotiin liittyvät jutut. Vaikka suurin osa kodistamme on jo rempattu, on aina jotain pientä tehtävääkin. Minusta on ihana suunnitella ja miettiä miten jostain epäkohdasta saataisiin toimivampi ja kauniimpi. Tällä hetkellä meillä on meneillään yläkerrassa pieni myllerrys, vihdoinkin vaihdoimme porraskaiteen ja se poiki mukanaan muutamia muitakin juttuja. Niistä kuitenkin lisää tuonnempana.

Voisin heittää tämän haasteen eteenpäin Suville, Kaisalle ja Riikalle, olkaapas hyvät!

Kommentit
 1. 2

  sanoo

  Hei kenen tuo rypistetty omenakulho oikein onkaan, nyt ei millään muistu mieleen? Ihana se ainakin on! 🙂

 2. 3

  sanoo

  Kiitos! <3 🙂 Otan tänään työn alle. Kaunis tuo pieni marmorikippo, kotiutin sen serkuksia pari kappaletta viime viikonloppuna antiikkihallilta.

  • 3.1

   sanoo

   Kiva juttu 🙂 Tuo marmorikippo on muutaman kuukauden takainen löytö ekotorilta, taisi olla 50 senttiä hintaa 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *